Ribó: «València és cada vegada més la ciutat mediterrània de la bicicleta»

La ciutat celebra el Dia de la Bicicleta amb una «gran festa» amb propostes lúdiques i espais per a la reflexió

per NLV / EP

Societat, Política

L'alcalde de València, Joan Ribó, arriba en bicicleta a la plaça de l'Ajuntament aquest diumenge
L'alcalde de València, Joan Ribó, arriba en bicicleta a la plaça de l'Ajuntament aquest diumenge

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest diumenge que la ciutat és «cada vegada més la ciutat mediterrània de la bicicleta» i ha valorat que la ciutadania aprofite aquest transport i l'orografia de València per desplaçar-se de manera «sostenible i saludable».

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans a la plaça de l'Ajuntament que, en el marc de la celebració del Dia de la Bicicleta, ha acollit una «gran festa» amb propostes lúdiques i espais per a la reflexió, entre altres activitats.

De fet, Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha arribat en bicicleta després de participar en una de les sis rutes des de places dels barris que han conclòs al centre de la ciutat.

El batle ha destacat que l'èxit de la iniciativa és «molt fàcil d'avaluar», ja que tan sols cal «veure la plaça» plena de gent. 

Per la seua banda, Giuseppe Grezzi ha destacat les xifres d'usuaris de la xarxa de carrils bici de la ciutat, l'ús de la qual «ha augmentat un 214 per cent en els últims 5 anys», amb puntes de més de 6.000 usuaris diaris en llocs com ara la plaça de Bous, i un balanç de més de 6 milions d'usuaris des de març del 2017.

La Setmana Europea de la Mobilitat

València va donar divendres passat el tret d'eixida de la Setmana Europea de la Mobilitat, en un moment en què la ciutat s'ha convertit en «referent» en aquest àmbit i mira amb «molta esperança cap al futur».

Així ho van destacar Grezzi i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la presentació d'aquesta iniciativa, que es prolongarà fins aquest dimecres, 22 de setembre, Dia Europeu Sense Cotxes.

El regidor va explicar les propostes lúdiques, els espais per a la reflexió i la ràdio en directe d'aquest dies. Unes activitats per «abordar com han d'evolucionar les ciutats i també per a parlar del cas de València com a paradigma en l'Estat per la seua voluntat d'avançar cap al futur d'una altra manera».

També va destacar la celebració dels «10+1 anys de Valenbisi», el sistema de bicis que dona servei a tota la gent que vol desplaçar-se en bici, i que ofereix 2.760 vehicles en 276 bases repartides per tota la ciutat.

A més, va indicar que el pròxim dia 22 finalitzaran les activitats amb viatges gratis en EMT i MetroValència, gràcies a l'«esforç de les administracions», que fan «pedagogia sobre el transport públic que té a la seua disposició la ciutadania».

Grezzi va valorar que València «ha reduït el trànsit, ha recuperat espais de qualitat (150.000 metres quadrats per a vianants i zones verdes) i això ens permet mirar amb molta esperança cap al futur, també amb l'ajuda dels fons europeus que han d'arribar». «València ja està a l'altura de ciutats europees com París o Amsterdam», va assenyalar.

Finalment, va fer referència a la iconicitat de la plaça de l'Ajuntament, on es va presentar la Setmana Europea de la Mobilitat, com a «símbol de la nova València, la que vol apostar pel futur, per una ciutat del segle XXI».