Oltra diu que no obeeix el conseller d'Hisenda «com una xiqueta»

«No pot tornar a passar això de l'any passat ni això d'anys anteriors», afirma la vicepresidenta

per NLV / EP

Política

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat aquest dilluns en una entrevista a Les NTC del Matí, d'À Punt, una negociació col·lectiva dels pressupostos dins del govern, ja que «els pressupostos són del Consell». 

Oltra ha afirmat que «el conseller d'Hisenda no em diu "així" i jo obeïsc com una xiqueta xicoteta». Els comptes «es presenten quan hi ha acord, i s'han de negociar», ha insistit. «No val que vinga ací el conseller d'Hisenda i em done un colpet i em diga: "Has de llevar tants diners"», ha asseverat.

La vicepresidenta ha assegurat que «sempre hi ha hagut pau» en el Consell, encara que rebutja la «negociació radial» de cada departament amb Hisenda que «fa que no conegues tot el pressupost». «Coneixes el que hi ha en la teua Conselleria i no el conjunt, i després hi ha sorpreses», ha manifestat.

«Tu has hagut de retallar unes partides i després veus unes altres que no consideres tan importants», ha recalcat. Ha posat com a exemple les subvencions nominatives amb «una composició partidista», la qual cosa ha considerat «una deslleialtat tremenda».

Per això, ha remarcat que no vol que «hi haja sorpreses» quan arriben els comptes a les Corts. «Actes de fe mai més. Jo no tornaré a votar un pressupost del qual no conega fins a l'última xifra», ha dit.

«L'any passat tot el meu pressupost estava del revés. Hisenda havia fet el pressupost que li havia donat la gana sense comptar amb la realitat. Molta gent s'hauria quedat sense plaça, jo hauria hagut de traure gent de les residències», ha assenyalat. A més, ha considerat que «200 fulls del revés no és un error, és intentar fer una maniobra política» amb la qual cosa, a parer seu, havien «intentat arraconar-la».

Per això, ha defensat que la «part política estiga per damunt de l'administrativa, i més encara quan aquesta s'utilitza perquè ens afanyem». «Al final nosaltres estem decidint un pressupost que votem tots, i per votar hem de conéixer-lo i estar d'acord», ha manifestat.

«No pot tornar a passar això de l'any passat ni això d'anys anteriors», ha indicat. «Com més tranquil·litat, més temps i més mirades plurals i compartides aborde el pressupost molt millor. Així no hi ha sorpreses», ha afegit.

La comissió, «al més prompte possible»

Respecte a la conformació de la comissió ad hoc per  negociar el pressupost, Oltra ha dit que hui hi haurà una reunió per «veure com s'organitza». «Tampoc cal que ens reunim a Mestalla», ha ironitzat respecte al nombre de persones que la formaran.

En aquest sentit, no ha precisat si seran tots membres del Consell o si també tindran presència els grups parlamentaris de les Corts. «Òbviament ha d'haver-hi persones coneixedores del Govern, no han de ser persones neòfites que no coneguen com funciona el pressupost», ha agregat. No obstant això, ha insistit que es comence a reunir «al més prompte possible».