Circuit Bucles programa 30 obres de dansa unides pel «desafiament de l'art en moments històrics»

El festival exhibeix peces de xicotet format i duració que es desenvolupen en espais no convencionals

per NLV

Cultura

Circuit Bucles programa 30 propostes unides per «el desafiament de l'art en moments històrics»
Circuit Bucles programa 30 propostes unides per «el desafiament de l'art en moments històrics»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Festival de Dansa Circuit Bucles —dedicat a acostar aquesta disciplina a la societat a través d'obres de xicotet format i espais no convencionals de València— se celebrarà del 17 al 31 d'octubre sota el lema «Estraperlo» i amb un fil conductor: «el desafiament de l'art en moments històrics».

Marcat per segon any per les restriccions anticovid, que exigeixen distància social, aquesta edició pretén «fer reflexionar sobre el desafiament de l'art en períodes  històrics com l'actual: la dansa desafia els límits del metre i mig i potser, d'estraperlo, fa que ens toquem», ha explicat l'organització.

I és que el festival, apunten, «va desafiar la pandèmia el 2020 amb una de les seues edicions amb més públic, un total de 2.000 espectadors, tenint en compte que els aforaments estaven limitats».

Ara, la programació estarà composta per 8 companyies, 3 col·lectius i 9 propostes emergents del País Valencià; 8 companyies estatals; 2 companyies internacionals; 1 projecte social; 5 tallers de formació; 1 trobada de programadors; 2 presentacions de llibres, i música en directe. Un total de 39 activitats integrades en diferents modalitats com «La Ciutat Balla», que es desenvoluparà en 4 centres municipals de joventut del Cap i casal.


La taronja escènica 

En aquesta novena convocatòria, el Festival de Dansa Circuit Bucles ha creat la companyia La Taronja Escènica per donar projecció professional a joves artistes. La plataforma farà costat a intèrprets i creadors emergents del País Valencià en el seu procés de consolidació, i oferirà un espai de formació, creació i visibilitat.

Després d'un procés de selecció, i posterior formació de la mà de diferents artistes, els integrants de la companyia interpretaran una peça escènica de curta durada en la qual, a més, un dels components serà qui s'encarregue de la coreografia. Una proposta de carrer que s'estrenarà en la trobada.