Compromís proposa un model de transport a demanda per a les comarques interiors del País Valencià

Belén Bachero: «Calen mesures que milloren la qualitat de vida dels habitants de l'interior i faciliten la seua mobilitat»

per NLV

Territori, Política

Compromís proposa un model de transport a demanda per a l'interior del País Valencià
Compromís proposa un model de transport a demanda per a l'interior del País Valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Compromís ha presentat a les Corts una proposta per implementar un model de transport a demanda a les comarques de l'interior del País Valencià amb l'objectiu de millorar l'accés al transport i la mobilitat dels habitants.

Així ho ha anunciat la diputada de Compromís Belén Bachero, impulsora de la iniciativa, qui ha detallat que «es requereixen mesures que milloren la qualitat de vida dels habitants de l'interior i faciliten la seua mobilitat i l'accés als serveis bàsics que, atés que manquen polítiques d'infraestructures i serveis a l'interior encara molt incipients, es concentren majoritàriament a les zones de costa».

La proposta de Compromís passa per diversos punts. El primer, «agilitzar la implantació del mapa concessional, cosa que permetrà incrementar notablement la mobilitat a les àrees rurals i la inclusió del transport a demanda en els projectes de servei públic», ha explicat la parlamentària.

A més, Compromís reclama que «l'estudi de solucions de transport en taxi per a àrees de trànsit feble que està duent a terme la Conselleria de Política Territorial analitze també les alternatives de transport complementàries al mapa concessional, és a dir, que plantege alternatives per a col·lectius amb necessitats específiques amb mobilitat reduïda».

La iniciativa presentada per Bachero recull la necessitat que «aquest sistema de transport a demanda tinga en consideració tant la connexió intraterritorial com extraterritorial d'aquestes comarques d'interior, és a dir, que incloga solucions de millora en les connexions intracomarcals i també amb les connexions cap al litoral, però també la connexió amb comarques d'interior veïnes».

La diputada ha subratllat que «aquesta iniciativa és essencial per reforçar les polítiques contra la despoblació que està fent el Consell».

Així mateix, Bachero ha remarcat que «el sistema de transport a demanda no és una utopia, sinó que és un model que s'aplica amb èxit en altres autonomies i territoris poc poblats i, adaptant-lo a les necessitats del nostre territori, suposaria un avanç importantíssim per al manteniment de la població a l'interior i per a la millora de la seua qualitat de vida».