El FITCarrer omplirà Vila-real d'espectacles una altra vegada

Enguany ha triat el lema «Caminem», ja que «la cultura no s'atura mai, malgrat les adversitats»

per NLV

Cultura

El FITCarrer omplirà Vila-real d'espectacles una altra vegada
El FITCarrer omplirà Vila-real d'espectacles una altra vegada

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La 33a edició del Festival Internacional de Teatre de Carrer, FITCarrer, de Vila-real (la Plana Baixa) se celebrarà de l'1 al 3 d'octubre, després que haguera de suspendre's el 2020 per la pandèmia. Enguany torna amb força per continuar mantenint la presència internacional i per donar suport als artistes locals.

En aquesta edició, hi participaran 17 companyies, de les quals 4 són de Vila-real (La Fam, Paraules d'Aire, Pepa Cases i Visitants) i 3 internacionals (França, Colòmbia i Itàlia). En total, s'han programat 21 espectacles que es desenvoluparan en 10 espais diferents de la ciutat.

Amb el lema «Caminem», en referència al fet que «la cultura no s'atura mai, malgrat les adversitats», el festival presenta com a novetat la celebració de les Jornades Econòmiques i Arts de Carrer a l'Assut del Termet. Una trobada en què 10 programadors de tot l'Estat coneixeran de primera mà els projectes de les 13 companyies locals, que converteixen Vila-real en «la ciutat europea amb més companyies d'una mateixa disciplina per habitant», segons el director del certamen Pau Ayet.

Una altra de les novetats és l'espai Mou-te, fet en col·laboració amb Acudim i Creu Roja, que facilitarà que les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda puguen seguir els espectacles en condicions d'igualtat amb la resta de públic. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha agraït de manera especial a aquestes entitats que hagen fet possible aquest espai i ha recordat que el festival també comptarà un any més amb un Punt Violeta contra els comportaments o agressions masclistes, gràcies al Grup de Dones de Vila-real.

Com és habitual, el festival arrancarà amb el lliurament del Premi Ramon Batalla, que en aquesta edició serà per a Venus Albeiro Silva, impulsor de la fundació Tchyminigagua, que treballa a Bogotà per donar una oportunitat a joves de famílies desestructurades a través de les arts de carrer.

Rosario Royo ha remarcat que la celebració de FITCarrer marca el retorn a la normalitat post pandèmia i és un avanç més en l'aposta de l'Ajuntament per la cultura, perquè «és necessària i segura», i perquè «ja és moment que els professionals, que tant han patit durant els últims mesos, puguen retrobar-se amb el públic i amb el carrer». A més, Royo ha recordat que FITCarrer «entronca a la perfecció amb les nostres marques de ciutat de festivals, de la salut, educadora, inclusiva i de la innovació».