El consell rector d'À Punt aposta per un segon canal cultural de ràdio i un pressupost continuista

En canvi, Alfred Costa sosté que el panorama mediàtic actual «desaconsella totalment» crear-lo

per NLV / EP

Societat, Política

La presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias | Inma Caballer | Les Corts
La presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias | Inma Caballer | Les Corts

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias, ha assegurat aquest dijous a les Corts que el consell rector d'À Punt aposta per un pressupost «continuista» per al 2022. També ha defensat que l'esborrany del nou contracte-programa incloga un nou canal cultural per a la ràdio, com estableix la llei de creació de la radiotelevisió valenciana. Un contracte-programa 2021-2023 que vol que estiga enllestit «com més prompte millor» perquè l'anterior va caducar l'any passat i fa mesos que es negocia amb la Generalitat, encara que «treballen amb normalitat», ha remarcat.

Iglesias ha garantit que el segon canal que estableix la llei està previst en l'últim esborrany del nou contracte-programa, destinat a la ràdio «amb música i continguts culturals». També ha mostrat la seua intenció d'augmentar els recursos per al doblatge i la subtitulació.

En canvi, el director general d'À Punt Mèdia, Alfred Costa, que ha comparegut posteriorment sense esmentar el segon canal, va sostindre fa uns mesos que el panorama mediàtic actual «desaconsella totalment» crear-lo en ràdio o televisió, per la qual cosa va demanar centrar-se en enfortir l'oferta entre la cadena i la plataforma multimèdia.

En relació mb el pròxim pressupost, la presidenta ha afirmat que són «plenament conscients de les dificultats» i ha demanat que els números que isquen a finals d'any de les Corts permeten a À Punt «mirar al futur de manera responsable».

Respecte al contracte-programa, Iglesias ha explicat que la CVMC va enviar el desembre a la Generalitat una primera versió que «s'ha negociat en diverses ocasions», després que es remeteren diferents esborranys durant aquests mesos, i ara està pendent tancar la part econòmica.

Balanç del 2020

Com a balanç del 2020, la presidenta ha destacat que es van complir la majoria d'objectius, encara que els ingressos de publicitat van ascendir a 1,6 milions en compte dels 2,5 de previsió. Així i tot ha defensat que suposa un augment anual del 30% i que en la primera meitat del 2021 s'ha aconseguit un 75% més de facturació que en els mateixos mesos de l'any passat.

En matèria d'audiència ha reconegut que no es van complir els objectius -el 2020 va aconseguir un 3% i el contracte-programa establia un 3,6%-, però ha ressaltat que la tendència va ser creixent durant l'any passat i continua en ascens, actualment «per damunt dels mesos del confinament».

En la seua intervenció posterior, a petició d'UP, el director d'À Punt ha instat a treballar pel millor pressupost i s'ha compromés a estabilitzar la plantilla, a més de defensar la política d'externalitzacions respectant «escrupolosament» la llei i el servei d'informatius: «Quan contractem empreses valencianes, també estem complint el mandat».