Canet lo Roig acull la 3a edició del Conta'M – Festival de contes al Maestrat

Enguany tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 d'octubre enmig d'oliveres mil·lenàries

per NLV

Territori, Cultura

Canet lo Roig acull la 3a edició del Conta'M – Festival de contes al Maestrat
Canet lo Roig acull la 3a edició del Conta'M – Festival de contes al Maestrat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Conta'M – Festival de contes al Maestrat és una iniciativa de Maestrat Viu que recupera el plaer d'escoltar històries contades de viva veu. Una proposta que reivindica «l'estima a la paraula, la cultura en valencià i la lectura», i que té per objectiu «recuperar el patrimoni etnopoètic del Maestrat i els seus valors, revaloritzar-lo a partir de les intervencions de narradors professionals de la cultura catalana i d'altres cultures convidades, i oferir un programa cultural al Maestrat de proximitat per a les famílies i per als més joves».

Els organitzadors assenyalen que «el Maestrat té molts espais plens d'històries orals mai arreplegades per escrit, i la millor manera de retrobar-les és vivint-les a la tardor». «És una activitat per tornar a apreciar el valor de cada història contada i de cadascuna de les paraules que la configuren», diuen.

Enguany la itinerància del festival l'ha dut enmig d'oliveres mil·lenàries de Canet lo Roig els dies 15, 16 i 17 d'octubre. 


Diversos espectacles i activitats

Conta'M – Festival de contes al Maestrat consta de més d'una desena de sessions de narració oral a càrrec de professionals que es distribueixen entre els tres dies que dura el festival. Els narradors d'aquesta 3a edició són Sherezade Bardají, Ana Canet, Yoshi Hioki i Jordi Micó, El Gran Jordiet, tots quatre amb més de vint anys d'experiència.

El Festival també és mestissatge i divendres 15 a la nit es combinaran les històries amb música que interpreta l'Agrupació Musical Santa Cecília de Canet lo Roig. A més, el Conta'M també reserva un espai públic per a les narracions no-professionals en la Marató Popular de Contes, una proposta que tindrà lloc el dissabte 16 d'octubre de matí, entre les 10 h i les 12 h.

Les Jornades pedagògiques del Conta'M se celebraan divendres 15 per la vesprada i dissabte 16 d'octubre. Per assistir-hi, cal inscriure's prèviament. Aquestes Jornades comptaran amb intervencions acadèmiques, com ara la de la bibliotecària especialitzada en literatura infantil i promoció del llibre i la lectura, Marta Roig Pagès, i la dels filòlegs i professors de la Universitat Rovira i Vigili de Tarragona, Pere Navarro i Carme Oriol. A més, també s'ofereixen tres laboratoris d'experiències i estratègies per narrar i ensenyar a narrar oralment, a càrrec de les narradores Sherezade Bardají i Ana Canet i de la bibliotecària Marta Roig.

La Fireta del Conte s'inaugura el dissabte de matí a les 10 h i està oberta fins a les 13.30 h i, de vesprada, entre les 17 h i les 20 h. Es tracta d'una activitat que obri la porta a un mercat d'històries, rondalles, llegendes, àlbums il·lustrats, productes artesans, artístics o antics, que porten el món del llibre i la lectura a la plaça del poble.