Compromís demana que es cobre l’IVA a loteries, jocs d’atzar i apostes

Graciela Ferrer també insta l’Estat que no permeta l’ús de targeta de pagament a crèdit en aquestes apostes

per NLV

Societat, Política

La diputada de Compromís a les Corts Graciela Ferrer
La diputada de Compromís a les Corts Graciela Ferrer

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La diputada de Compromís i membre de la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes, Graciela Ferrer, ha presentat una iniciativa en què es demana que «l’Estat elimine l’exempció total a l’aplicació de l’IVA a les loteries, jocs d’atzar i apostes, i que module l’aplicació del gravamen d’IVA tenint en compte la seua capacitat d’addicció de cada modalitat de joc». A més, la diputada valencianista insta l’estat espanyol perquè «defense a la Unió Europea l’eliminació de la possibilitat d’exempció de les activitats de joc per diners i apostes contemplada en la directiva europea que regula l’IVA».

Segons Ferrer, «no té cap sentit que una barra de pa, els productes d’higiene menstrual, una caixa de tiretes, un llibre o l’entrada al cinema estiguen gravades amb l’IVA, però que una aposta o joc per diners no ho estiga. L’addicció al joc genera molts problemes en la nostra societat i cal recaptar impostos per educar en el consum responsable, en la lluita contra la ludopatia i en el tractament de les persones addictes».

La diputada també demana que «l’Estat no permeta l’ús de targeta de pagament a crèdit en les apostes, loteries i jocs d’atzar sobretot en el seu vessant en línia, que suposa un dels problemes més grans en la gent addicta que arriba a acumular grans deutes».

En aquest sentit, ha destacat que «l’endeutament és una de les conseqüències de l’addicció al joc per diners que afecta les persones ludòpates i el seu entorn familiar, i que suposa un hàndicap afegit per a la seua rehabilitació, ja que en molts casos es generen situacions de vulnerabilitat socioeconòmica que s’arrosseguen durant anys».

Per tot això, «cal implementar mesures com les que proposem en aquesta iniciativa i que esperem que compten amb el suport de tots els grups parlamentaris, atesa la xacra tan greu que suposa l’addicció al joc i les seues conseqüències», ha conclòs Ferrer.