Els Bombers forestals convoquen vaga indefinida a partir d'aquest dilluns

Els representants dels treballadors expliquen que ho fan pel «frau de llei» que pateixen

per NLV

Societat

Els Bombers forestals convoquen vaga indefinida a partir d'aquest dilluns
Els Bombers forestals convoquen vaga indefinida a partir d'aquest dilluns

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Comité d'Empresa de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE) ha confirmat la convocatòria d'una vaga indefinida per part dels Bombers forestals a partir d'aquest dilluns, 27 de setembre, «davant la situació agònica» dels professionals.

Els representants dels treballadors han explicat que la vaga es convoca pel «frau de llei» que pateixen a causa de «l'incompliment dels acords amb el PSPV i la manca de voluntat per a aplicar les sentències del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE)». La convocatòria es produeix «després de mesos de mobilitzacions i vaga intermitent a l'estiu» i «després de la manca de diàleg i la incompetència de la consellera, Gabriela Bravo», ha assenyalat el Comité d'Empresa en un comunicat.

Els sindicats han denunciat que la «mala praxi» de Bravo «ha portat el Servei de Bombers Forestals a un greuge comparatiu entre els mateixos treballadors, perquè havent superat convocatòries mitjançant mèrit, capacitat, igualtat i publicitat, se'ls condemna a contractacions abusives i se'ls ha obligat a denunciar de manera individual».

El Comité d'Empresa ha criticat que els bombers es troben davant «les mateixes proves i accés» al trebal, però amb «diferents resultats». «No estem disposats al fet que passe més temps, tenim els acords pels quals el govern del Botànic assegurava el lloc de treball dels bombers i bomberes forestals transformat els contractes a duració indefinida o discontínua segons corresponga en cada cas». «Les promeses es fan per a complir-les, i no permetrem l'acomiadament d'un terç dels treballadors que fa molts anys que ja haurien d'haver sigut consolidats en els seus llocs de treball», ha asseverat.

A més, el Comité ha explicat que durant mesos s'ha reunit amb partits amb representació en les Corts -Compromís, Unides Podem, Ciudadanos i PP-, però no amb el PSPV perquè «no ha tingut voluntat d'escoltar ni d'aportar solucions de manera sincera».

Els Bombers forestals han reclamat, en primer lloc i com a mesura «imprescindible», que els companys que han passat subrogats al SGISE «es queden» en els seus llocs de treball; la «transformació dels contractes mitjançant fórmules existents per a obtindre la duració indefinida o discontínua en cada cas particular» i «rapidesa i compromís» per part del Consell per «resoldre aquest problema sense comprometre el lloc de treball amb noms i cognoms de punts i tantes professionals».