L'oci nocturn tancarà a les 5 h al País Valencià, l'aforament serà del 75% i es permetrà ballar

El Consell iniciarà contactes amb els sectors d'oci i de festivals per a exigir el passaport Covid en actes massius

per NLV / EP

Societat

L'oci nocturn tancarà a les 5 al País Valencià, l'aforament serà del 75% i es permetrà ballar
L'oci nocturn tancarà a les 5 al País Valencià, l'aforament serà del 75% i es permetrà ballar

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Comissió Interdepartamental del Consell ha flexibilitzat les mesures adoptades a conseqüència de la Covid-19 i permetrà a l'oci nocturn tancar a les 5 hores, així com augmentar l'aforament interior fins al 75%. També es podrà ballar davant del lloc preassignat.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua intervenció en el Debat de Política General a les Corts, després d'assistir a la reunió de la Interdepartamental en la qual s'han aprovat un total de 10 mesures que entraran en vigor aquest dimarts i estaran vigents 11 dies més.

En relació amb l'hostaleria, s'augmenta l'aforament interior fins al 75%, les taules podran ser de 10 persones i es permetrà l'ús de la barra assegut. Així mateix, podran tancar segons la seua llicència.

El mateix ocorrerà amb l'oci nocturn, l'aforament del qual passa del 50% al 75%, amb taules de 10 persones i ús de la barra assegut. El ball es permetrà davant del lloc preassignat i l'horari límit s'amplia de les 3 h actuals fins a les 5 h.

Sobre aquest tema, Puig ha dit que iniciaran contactes amb els sectors de l'oci i dels festivals per a l'exigència del passaport Covid de vacunació en actes massius.

D'altra banda, s'eliminen les restriccions en recintes culturals com ara cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques, així com l'aforament en el comerç i a les seus festeres.

Quant al nombre màxim de persones en esdeveniments i actes esportius, aquest queda anul·lat; no hi haurà límit de participants en les proves esportives, com ara la Marató o la Mitja Marató; els gimnasos i piscines cobertes pugen al 75% d'aforament, així com els banquets i congressos, i en els partits de les lligues professionals de futbol i de bàsquet el límit d'espectadors serà del 40% d'aforament en pavellons i del 69% en estadis a l'aire lliure.