Gustau Muñoz, Premi Memorial Francesc Macià 2021 de la Fundació Irla

L’acte de lliurament tindrà lloc aquest dimecres al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona

per NLV

Societat, Cultura

Gustau Muñoz, Premi Memorial Francesc Macià 2021de la Fundació Irla
Gustau Muñoz, Premi Memorial Francesc Macià 2021de la Fundació Irla

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Memorial Francesc Macià, que distingeix persones i entitats que hagen destacat per la seua acció en favor de la llengua, la cultura o la nació catalanes, s’atorga enguany, en la modalitat individual, a l’editor, assagista, traductor i activista Gustau Muñoz per «la seua tasca constant al País Valencià en l’articulació de l’espai nacional i cultural dels Països Catalans».

En la modalitat col·lectiva, es premia l’esforç de la Fundació.cat, «entitat que va fer realitat la posada en marxa i la gestió del domini .cat fa 15 anys, una fita clau per a posicionar la llengua i la cultura catalanes a la Xarxa i al món virtual».

El Memorial Lluís Companys, enguany dedicat a l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, reconeix les iniciatives i bones pràctiques en les activitats econòmiques basades en el coneixement, la tecnologia, els valors culturals i el patrimoni artístic i cultural i altres expressions creatives desenvolupades als Països Catalans.

Per això, el jurat vol destacar «la trajectòria de Lluís Cabrera com a fundador i actual director del Taller de Músics, escola pionera en la difusió del jazz, el flamenc i les músiques populars modernes a Catalunya».

En la categoria d’entitat, es concedeix a la Factoria F5 per «la seua capacitat de sintetitzar la innovació tecnològica i la justícia social, oferint educació solidària, inclusiva i gratuïta en el món del desenvolupament web a persones en situació de vulnerabilitat».

També es farà entrega del Premi d’Assaig Irla 2021 a l’investigador Quim Boschper per l'obra Una asimetria cartografiada: Els Països Catalans i Espanya en 27 mapes.

El lliurament dels guardons tindrà lloc durant la Nit Irla 2021, que se celebrarà aquest dimecres, 29 de setembre, a les 19 hores, al Mirador del Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona. La cloenda de l’acte anirà a càrrec d’Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana.