Jornada sobre l’Emergència Climàtica per a educadors

per Pedro Domínguez Gento

Veus

Jornada sobre l’Emergència Climàtica per a educadors
Jornada sobre l’Emergència Climàtica per a educadors

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Jornada sobre l’Emergència Climàtica per a educadors se celebrarà a la Casa de la Cultura d'Alzira el dimecres 6 d'octubre. Està adreçada al professorat d'educació primària, ESO, cicles formatius i Batxillerat dels centres educatius que volen treballar a les seues aules aquest tema transversal i fonamental. Inclourà una conferència amb el meteoròleg Jovi Esteve i un col·loqui posterior, i la presentació del quadern didàctic «Què és això de l’Emergència Climàtica?» .

La Jornada sorgix com a proposta de la comissió de treball sobre sostenibilitat mediambiental de la 35Trobada de Centres en Valencià de la Ribera, Alzira 2020-21, que va originar l’elaboració altruista del quadern didàctic pels autors, professors amb molts anys d’experiència en educació ambiental, i la posterior publicació per part d’Editorial Reclam en la col·lecció «Pertot», de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera-Escola Valenciana.

Els objectius són aportar al professorat dades actuals i propostes pedagògiques per a treballar-ho amb els seus alumnes, conèixer la problemàtica a fons, enfocar-la didàcticament i avaluar resultats de l'experiència, aprendre a utilitzar recursos didàctics específics i adaptar-los a les característiques de l'alumnat, etc.

L’activitat formativa està reconeguda per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per al curs acadèmic 2021-22. La duració total serà de 15 hores, que es realitzaran de manera semipresencial i de les quals 3 h corresponen a la sessió inicial del 6 d'octubre, 2 h a la sessió final del mes de maig per a posar en comú el treball realitzat i la resta es realitzarà als centres educatius del professorat inscrit.

Les persones inscrites han d'elaborar una programació didàctica de les sessions de treball que realitzen amb els seus alumnes sobre «Què és això de l'Emergència Climàtica?» en la qual inclouran els següents apartats: dades del professorat i de l'alumnat, objectius de les sessions de treball, continguts, metodologia, temporalització i criteris d’avaluació. També han d'informar el centre educatiu de la seua participació perquè s'incloga com a activitat formativa en els àmbits administratius corresponents. Per la seua banda, el centre educatiu certificarà esta participació mitjançant un document que ens farà arribar a l'organització de l’activitat on conste la realització de la programació equivalent a les 10 hores de treball a les aules.

Les inscripcions en aquesta Jornada formativa han de fer-se individualment.