El Botànic presenta conjuntament les seues propostes de resolució i defensa la «unitat» i «sintonia» dels socis

L'oposició rebutja la taxa turística i dona suport a l'ampliació del port de València, però el Botànic no en fa esment en les seues propostes

per NLV / EP

Política

El Botànic presenta conjuntament les seues propostes de resolució i defensa la «unitat» i «sintonia» dels socis
El Botànic presenta conjuntament les seues propostes de resolució i defensa la «unitat» i «sintonia» dels socis

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Els tres grups que donen suport al govern del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) han presentat conjuntament 12 propostes de resolució per aprovar aquest dimecres en la segona sessió del Debat de Política General, i han defensat la «unitat» i la «sintonia» entre els socis.

Els membres del Botànic han recollit diverses de les propostes que va llançar el president, Ximo Puig, en la seua primera intervenció, com ara l'ampliació del Pla Edificant, i reclamacions com ara el finançament autonòmic i l'impuls al Corredor Mediterrani. També hi ha propostes que no van aparéixer en el debat de dilluns com ara el desenvolupament de l'Agència Valenciana d'Energia o la llei valenciana de canvi climàtic.

Per la seua banda, els tres grups de l'oposició (PP, Ciutadans i Vox) faran referència a dues qüestions sobre les quals els grups del Botànic no estan d'acord i no en fan cap esment en les seues propostes: la taxa turística (que l'oposició rebutja) i l'ampliació del port de València (que compta amb el suport del conjunt de la dreta). 

Sobre aquest tema, els síndics dels grups del Botànic han remarcat la «unitat» dels socis, encara que han admés que hi ha «matisos» entre ells. Així ho ha qualificat la portaveu adjunta dels socialistes Carmen Martínez, que ha remarcat la «llarga vida» que li queda al Botànic, malgrat «els diferents matisos que poden tindre per ser forces polítiques diferents».

Des de Compromís, Fran Ferri ha ressaltat que la unitat del Botànic està «més viva que mai» i ha destacat que les seues propostes «reivindiquen drets davant una dreta que no planteja cap alternativa ni proposta més enllà de retallar drets i tornar a la corrupció».

El síndic ha subratllat que les propostes són «unitàries» i «treballades amb el Consell i els grups parlamentaris» i ha posat en relleu la lluita contra la LGTBIfòbia després de l'agressió a una parella de xics aquest cap de setmana a Elx (el Baix Vinalopó).

Per part d'd'Unides Podem, la síndica Pilar Lima ha indicat que les propostes han sigut un «treball fàcil» entre els socis i ha valorat la «sintonia» dels tres grups. Sobre la taxa turística, ha dit que el debat «encara no s'ha produït» en el si del Botànic.

Respecte a l'ampliació del port, ha considerat que en època d'emergència climàtica «no és el millor per al medi ambient» i ha apostat per «prioritzar altres baralles» com ara la reivindicació del Corredor Mediterrani. Quant a les propostes, ha ressaltat l'Agència Valenciana d'Energia com a «pas previ a futures plantes energètiques» per a abaratir el cost de la llum.