Lluís Miquel serà homenatjat aquest dimecres al Teatre Micalet

En l'acte, conduït per Amàlia Garrigós, interpretaran les seues cançons un bon nombre de músics i cantants

per NLV

Cultura

Concert homenatje a Lluís Miquel Campos
Concert homenatje a Lluís Miquel Campos | Garcia Poveda

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El cantant i productor musical Lluís Miquel Campos rebrà un homenatge aquest dimecres al Teatre Micalet de València promogut pel Col·lectiu Ovidi Montllor i la Plataforma per la Llengua. Un acte per «reivindicar la figura d'una de les personalitats més representatives de la Nova Cançó al País Valencià», han assenyalat els organitzadors. 

L'homenatge, conduït per la periodista Amàlia Garrigós, es desenvoluparà en dos vessants. D'una banda, es reconeixerà la trajectòria musical de Lluís Miquel, fundador de grups com per exemple 4-Z, després rebatejat com Lluís Miquel i els 4-Z, amb actuacions d'Aitana Ferrer, Borja Penalba, Carraixet, Cashalada Cia, Cor de l'Eliana, Enric Cassassús, Ina Martí i membres de Pàtxinger Z, Julio Bustamante & Lavanda, Maria del Mar Bonet, Mireia Vives, Musicants, Pau Alabajos, Francesc Pi de la Serra i Rafa Xambó.

Aquest elenc d'artistes serà l'encarregat d'interpretar cançons com ara L'arbre, Una cançó d'amor o S'adoneu, peces que es compaginaran amb algunes de les adaptacions al valencià que Lluís Miquel va fer a partir de composicions del belga Jacques Brel, com No m'abandones o Amsterdam.

D'altra banda, en l'acte també estarà reflectida la dedicació de Lluís Miquel al sector audiovisual valencià, considerat com un dels pioners amb la fundació de la productora Tabalet Estudi. Per retre-li aquest homenatge, la cantant Mari Giner, membre de Carraixet, i l'actor Francesc Anyó, representaran en directe una escena de doblatge.