Associacions i institucions de l’Horta Sud aproven el corredor verd proposat per la Generalitat

Alhora reclamen que «es repare la ferida històrica provocada pel canvi del curs del riu Túria»

per NLV

Territori, Societat

Associacions i institucions de l’Horta Sud aproven el corredor verd proposat per la Generalitat
Associacions i institucions de l’Horta Sud aproven el corredor verd proposat per la Generalitat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Les associacions, institucions públiques i empreses que conformen l'aliança Serà Horta Sud 2030 han aprovat la proposta de connexió i renaturalització integral de l'antic llit del Túria feta per la Generalitat, però reclamen que «es tinga en compte també l'Horta Sud i que es repare la ferida històrica provocada pel canvi del curs del riu».

Aquesta plataforma ha valorat positivament el projecte presentat aquest dilluns pel Consell, però animen l'administració que «seguisca treballant per reparar la ferida històrica que va provocar la modificació del curs del riu als municipis de l'Horta Sud».

Per a Toni Velarde, membre del Col·lectiu Soterranya, la proposta «és il·lusionant», ja que «posa el focus en la connectivitat entre municipis». Segons Velarde, aquest és un dels principals problemes per  afavorir la mobilitat sostenible en el territori, «tal com va constatar l'informe sobre l'estat de la mobilitat ciclista a la comarca presentat fa dues setmanes per l'aliança Serà Horta Sud 2030».

Però les entitats i institucions de l'Horta Sud també demanen que s'intervinga al llit nou tal com ja van plantejar l'any 2009 en el suplement de la revista Papers de l'Horta, és a dir, «connectant els dos parcs naturals», i fa dos anys  va exposar l'Ajuntament de València en un projecte de renaturalització del llit nou.

En una línia similar, el director de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta, ha afegit que és «imprescindible» que la Generalitat i la resta d'administracions competents «comencen a mirar també cap als municipis situats al sud de València». Huerta ha reclamat que es treballe per posar fi a «una ferida històrica que divideix i afebleix els municipis de l'Horta Sud».

Finalment, la presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud, Eva Sanz, ha recordat que la institució que aglutina els vint pobles de l'Horta Sud està «treballant activament per aconseguir una infraestructura de mobilitat sostenible vertebrada a la comarca i que cal que els fons europeus Next Generation, amb els quals es pretén finançar aquest projecte, també arriben a la resta de municipis de l'Horta Sud».