Compromís reclama blindar el pluralisme lingüístic en la Llei de l'audiovisual

«L'avantprojecte no recull el respecte a la diversitat de llengües de l'Estat», diu Mònica Àlvaro

per NLV

Llengua, Política

Compromís reclama blindar el pluralisme lingüístic en la Llei de l'audiovisual
Compromís reclama blindar el pluralisme lingüístic en la Llei de l'audiovisual

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, ha presentat una proposició no de llei per reclamar al govern espanyol el blindatge del pluralisme lingüístic que existeix a l'Estat en la futura Llei General de l'Audiovisual.

Segons explica Àlvaro, «el pluralisme lingüístic ha de ser protegit i reflectit als mitjans audiovisuals, i així s'ha d'establir en la llei que regularà aquest sector». «En aquesta direcció, van les aportacions a la futura llei presentades pel govern valencià en el corresponent període de participació, a les quals cal sumar les efectuades per associacions de defensa del valencià, així com associacions representants de l'audiovisual, amb què Compromís s'ha reunit», ha assenyalat.

«Malgrat aquestes aportacions, l'avantprojecte de Llei General de l'Audiovisual no recull el respecte a la pluralitat lingüística de l'Estat», ha indicat. Per això, en la mateixa línia de treball, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha registrat una pregunta escrita dirigida al govern espanyol en què reclama «una explicació a l'absència de mesures per blindar la diversitat de llengües en aquest text normatiu com ha proposat el Consell».

Com diu Àlvaro, «la propera llei de l'audiovisual és fonamental, però no com s'ha redactat l'avantprojecte» i, per aquest motiu, Compromís «no es creuarà de braços davant d'una intencionalitat clara i manifesta d'obviar la nostra llengua».

«Tal com es va apuntar en les al·legacions que el govern de la Generalitat va presentar, l'actual text no recull el pluralisme lingüístic, com sí que ho feia el text del 2010. Tot i que es fa una referència a les llengües cooficials, el contingut no concreta accions específiques per donar suport a les llengües o per garantir la seua protecció, una qüestió que reclamem que se solucione», ha conclòs la parlamentària de Compromís.