Una passarel·la sobre el llit nou del Túria uneix València i l'Horta Sud

La infraestructura forma part de l'Anell Verd Metropolità per a vianants i ciclistes

per NLV

Territori, Societat

Una nova passarel·la sobre el llit nou del Túria uneix València i l'Horta Sud
Una nova passarel·la sobre el llit nou del Túria uneix València i l'Horta Sud

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Una nova passarel·la de 300 metres de longitud que travessa el conjunt format pel nou llit del riu Túria i l'autovia V-30 unirà València i l'Horta Sud. L'amplària lliure de la plataforma, que estarà prompte a disposició de vianants i ciclistes, és de cinc metres i la secció transversal està projectada amb un calaix mixt d'acer i formigó. Al sud del pont, hi ha dos ramals, un per connectar amb la Torre i un altre per donar continuïtat a l'andana ciclopeatonal paral·lela a la CV-400.

Aquesta actuació forma part de l'Anell Verd Metropolità per a vianants i ciclistes que la Conselleria està desenvolupant a la comarca de l'Horta Nord i de l'Horta Sud amb l'eix central a la ciutat de València. Una vegada finalitzades les obres, que estan cofinançades per la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), es connectarà València amb l'horta a través d'itineraris històrics i naturals, que posen en relleu la importància del paisatge i els espais del parc natural de l'Albufera i del riu Túria.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha fet seguiment de les obres i ha assenyalat que «actuacions com aquesta, que salven barreres per a connectar persones i unir espais sense dependre de vehicles motoritzats, són les infraestructures que fan falta per a una mobilitat més sostenible i facilitar una vida quotidiana més còmoda, saludable i de major qualitat».