El ple d'Alacant ratifica el seu compromís amb els drets LGTBI amb l'abstenció del PP i el vot en contra de Vox

per NLV / EP

Societat, Política

El ple d'Alacant ratifica el seu compromís amb els drets LGTBI amb l'abstenció del PP i el vot en contra de VOX
El ple d'Alacant ratifica el seu compromís amb els drets LGTBI amb l'abstenció del PP i el vot en contra de VOX

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dijous, en sessió ordinària, una declaració institucional impulsada pel PSPV amb la qual es ratifica el compromís «ferm» del consistori amb la igualtat, els drets LGTBI+ i l'erradicació de qualsevol mena de violència cap al col·lectiu.

La proposta ha comptat amb el suport de PSPV, Ciudadanos, Unides Podem i Compromís —14—, l'abstenció del PP —9— i el vot en contra de Vox —2—. Així mateix, la sessió ha rebutjat, amb el vot en contra de PP, Cs i Vox, una altra proposta d'Unides Podem per promoure la constitució d'una Taula LGTBI+ amb la Subdelegació del govern espanyol la Generalitat, l'Ajuntament i els col·lectius.

Durant les intervencions, el regidor del PSPV, Llanos Cano, ha lamentat l'«augment» dels discursos d'odi i ha criticat al posicionament del PP respecte al col·lectiu LGTBI+. «El PP ofereix blanqueig i influència a Vox, com va ocórrer al Parlament Europeu; ja els vaig dir que donar-nos la mà mentre abracen Vox és incompatible», ha assenyalat.

El portaveu d'Unides Podem, Xavier López, ha mostrat la seua «repulsa» a totes les agressions homòfobes i, davant de l'«augment» de la violència cap al col·lectiu, ha considerar necessari «impulsar» mesures per desenvolupar lleis i polítiques LGTBI.

Per això, ha justificat que la creació de la Taula era «urgent» davant les manifestacions de l'«extrema dreta» a Chueca i el posicionament del Partit Popular. «Hem de continuar rebutjant l'odi que s'està expandint contra les persones», ha subratllat.

El regidor de Compromís, Rafa Mas, ha criticat el discurs d'«odi» dels dirigents de Vox durant les campanyes electorals i ha enumerat algunes expressions cap als «menes» i el col·lectiu d'aquesta formació.

La vicealcaldessa i regidora de l'àrea LGTBI+, Mari Carmen Sánchez, de Ciudadanos, ha mostrat la seua preocupació per l'auge de delictes d'odi en la societat, ja que «no tenen cabuda» entre les persones. «Cap partit present ací crida a la violència, ni Vox ni cap, tots estem en contra d'aquestes agressions i de qualsevol delicte d'odi», ha ressaltat.

En la mateixa línia, ha assegurat que la situació del col·lectiu «no és millor» en aquells països d'ideologia comunista com Cuba o la Xina. «Hem de donar exemple des de la nostra pròpia casa i fugir de la demagògia, cada vegada sumem més grups contra la LGTBIfòbia», ha assegurat.

La portaveu del PP, Mari Carmen d'Espanya, ha indicat que el seu partit «no polititza» aquestes qüestions i que per això és «impossible» donar suport a la proposta. «Deixen d'utilitzar de manera partidista la defensa del col·lectiu LGTBI+, crec que ja està bé d'aguantar el discurs de l'esquerra», ha dit. «Nosaltres no caurem més en els paranys de l'esquerra, preparades per a entretenir a la gent mentre s'orienten a una societat basada en els Països Catalans», ha afegit.

El portaveu de Vox, Mario Ortolá, ha qualificat de proclames «ofensives» i «inassumibles» les que es van dir en la manifestació de Chueca i ha recordat que va ser una manifestació «neonazi permesa i autoritzada» per la subdelegació de govern a Madrid. «Aquesta va ser una manifestació vomitiva, autoritzada pel PSOE amb l'objectiu de culpar Vox quan no tenim res a veure, igual que amb els discursos d'odi, no som iguals dels que es van manifestar a Chueca», ha dit Ortolá.