Russafa Fashion Week combina moda i cultura en una edició dedicada a la fotografia femenina

per NLV / EP

Cultura

Ruzafa Fashion Week combina moda i cultura en una edició dedicada a la fotografia femenina
Ruzafa Fashion Week combina moda i cultura en una edició dedicada a la fotografia femenina

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Russafa Fashion Week ha obert les portes aquest divendres per «oferir un còctel de moda i cultura» que, en aquesta ocasió, es dedica a la fotografia femenina.

Fins al 10 d'octubre, Russafa Fashion Week s'instal·la al carrer de Borriana 30 per oferir moda i també cultura a càrrec de les fotògrafes valencianes Tania Castro, Mati Martí, Xusa Bou i Patricia Girón, que faran col·loqui aquest dissabte a partir de les 19.00 hores.

Tania Castro és fotoperiodista fundadora i directora de Photon Festival; Mati Martí és artista visual i fotògrafa i acaba d'editar el llibre Centaure. Els inicis del bàsquet a València; Xusa Bou, d'Alacant, compta amb una mirada creativa i rebel que posa sempre al servei de la poesia visual i l'atreviment, i Patricia Girón combina la fotografia des d'un punt de vista artesà, partint de temps analògics, amb la seua particular visió de la imatge.

Abans del col·loqui, tindrà lloc la inauguració de l'exposició de Xusa Bou Querida Francesca, en la qual Bou es retrata en la pell de la fotògrafa estatunidenca Francesca Woodman (Denver, Colorado, 1958).

Bou ho explica en el llibre dedicat a la mostra: «Estimada Francesca: des que et vaig conéixer he volgut treballar amb tu. Sé que a tu també t'ha sigut difícil que entenguen la teua manera de veure la vida, per això la meua intuïció em deia que faríem un bon equip. Tenia la necessitat de deixar-te entrar en la meua ment, de ficar-te jo en la teua, de sentir el que tu sents i aprendre de la teua experiència. Així que he de donar-te les gràcies per haver acceptat».