La Societat d'Onomàstica homenatja Emili Casanova a la Universitat de Barcelona

L'acte d'agraïment al catedràtic de la UV i exmembre de l'AVL ha tingut lloc a l’aula Joan Maragall

per NLV, Josep Messeguer-Carbó

Societat, Llengua

Homenatge a Emili Casanova a la l'aula Joan Maragall de la UB | Josep Messeguer-Carbó
Homenatge a Emili Casanova a la l'aula Joan Maragall de la UB | Josep Messeguer-Carbó

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Societat d'Onomàstica va homenatjar aquest divendres el catedràtic de la Universitat de València, president de l'entitat organitzadora i fins fa uns mesos membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Emili Casanova (Agullent, la Vall d'Albaida, 1956), amb motiu del seu 65é aniversari.

L'acte, que va tindre lloc a l’aula Joan Maragall de la Universitat de Barcelona, va començar amb unes paraules de benvinguda d'Enric Ribes als deixebles i companys de l'homenatjat i als filòlegs presents. Posteriorment, José Enrique Gargallo va prendre la paraula des de casa per repassar la coneixença amb Casanova des del 1983 i per presentar l’obra d’homenatge que s’ha preparat per a l’ocasió titulada Mirades sobre Emili Casanova. Un llibre que recull les quinze semblances elaborades per col·laboradors, amics i alumnes i del qual va parlar Mar Batlle.

Acte d'homenatge a Emili Casanova a la UB | Josep Messeguer-Carbó

A continuació, el vicepresident de l’AVL, Joan Rafael Ramos, va intervindre en nom de l'entitat a la qual Casanova es va incorporar el 2003 i en la qual ha treballat intensament fins a l’any passat. Ramos va remarcar l'esforç que Casanova ha fet en la Secció d’Onomàstica, ja que ha elaborat més de 2.000 informes sobre noms i cognoms. Després, des del Canadà, Joseph Gulsoy es va adreçar als assistents i va felicitar Casanova.

Finalment, l'homenatjat va prendre la paraula i es va declarar «col·laborador» de tot el que se li atribueix.  Casanova va mostrar la seua gratitud als mestres que va trobar a la Universidad de Navarra: Badia, Veny, Solà… , als qui eren en persona divendres passat i a la Junta de la Societat d’Onomàstica.

Portada del llibre «Mirades sobre Emili Casanova en el seu 65è aniversari» | Josep Messeguer-Carbó