40 assistents han participat en la III Jornada de Periodisme de Proximitat a València

Pepe Cerezo, Chema Valero, Genís Roca i Natxo Andreu Palomares, experts en comunicació, han analitzat les tendències dels mitjans de proximitat digitals

per AMIC - NLV

Societat

40 assistents han participat en la III Jornada de Periodisme de Proximitat a València
40 assistents han participat en la III Jornada de Periodisme de Proximitat a València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Aquest dimarts s'ha celebrat a València la III Jornada de Periodisme de Proximitat, organitzada per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació Valencians (AMIC Valencians). A l'esdeveniment, que s'ha celebrat a l'Hotel NH Valencia Center, hi han assistit 40 persones. Sota el títol «Aprenentatges, noves eines tecnològiques i noves oportunitats per a modernitzar els mitjans de proximitat impresos i digitals en valencià», doctors i experts en mitjans d'informació de proximitat, han pogut intercanviar experiències i presentar casos d'èxit.

L'acte l'ha inaugurat Ramon Grau, president d'AMIC Valencians, entitat organitzadora que està formada per setanta-sis mitjans impresos i digitals valencians. «L'AMIC aposta per la formació i la innovació amb l'objectiu de buscar eines que milloren la feina dels mitjans en els reptes digitals», ha manifestat Ramon Grau.

Marc Jiménez, subdirector general de la Direcció General de Política Lingüística i gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, també ha adreçat unes paraules als assistents de l'acte. «Volem ajudar a complir les condicions òptimes de treball pels mitjans de comunicació. Millorant les condicions, regular-les i donar suport amb ajudes, perquè aquests puguen informar», ha declarat.

La jornada s'ha iniciat amb la ponència de Natxo Andreu Palomares, membre de la Directiva de la Unió de Periodistes, que ha exposat la ponència «Radiografia del sector a la premsa en l'actualitat». «Els nous canals de comunicació com el podcast, Twitch o Youtube són oportunitats per estar més a prop de la nostra audiència», ha aconsellat Palomares.

A continuació, ha arribat el torn de Chema Valero, doctor en Ciències Socials per la Universidad Miguel Hernández d'Elx, que ha explicat la necessitat d'integrar la cultura innovadora que permeta obtenir resultats i garantir la supervivència dels mitjans de comunicació. «Ens trobem en un moment de transformació, més enllà del canvi del paper al digital. La redacció ha de saber integrar-se, i adaptar-se constantment al canvi», ha declarat.

Seguidament, Pepe Cerezo, consultor expert en estratègia i transformació digital d'empreses de comunicació ha parlat d'«Els models de filiació: una alternativa per a la premsa local». «Per crear un model de filiació, cal tenir en compte com a mitjà si tenim potencial per crear-lo, mesurar la nostra proposta de valor i saber quin és el nostre sostre per aconseguir retenir a l'audiència», ha assenyalat.

Per últim, Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital, i president de la Fundació .cat, ha elaborat una anàlisi i visió de futur que han de conéixer els mitjans de proximitat. Roca considera que «pels mitjans digitals de proximitat és essencial treballar en la mida, l'agilitat, construir la seua marca i crear un ecosistema d'aliances necessàries».