Dues joves trans denuncien que van ser agredides a València per un grup de 25 persones

Els fets van ocórrer a l'avinguda de Basco Ibáñez el cap de setmana passat

per NLV

Societat

Dues joves trans denuncien que van ser agredides a València per un grup de 25 persones
Dues joves trans denuncien que van ser agredides a València per un grup de 25 persones

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El cap de setmana passat hi va haver una altra agressió transfòbica a València. Els fets es van produir a l'avinguda de Blasco Ibáñez la nit de divendres tal com ha denunciat en el seu compte d'Instagram la jove de 19 anys que la va patir junt amb una amiga també trans.  

La xica ha contat que tot va començar quan totes dues es van separar del grup d’amics amb què estaven per demanar un got de plàstic a un altre grup que estava al mateix parc. Aquests els van dir que no en tenien i una persona d'aquest grup es va acomiadar amb un «Ciao, xiques!». Va ser llavors quan una altra jove se li va plantar davant i li va dir «Jo ací no veig cap xica», a la qual cosa la jove trans va respondre «Clar que soc una xica». Després d’això, la jove va intentar cremar-la amb un cigarret i, en el moment en què l’agredida li va apartar la mà, l’altra la va agafar dels cabells per darrere i la va tirar a terra.

Imatge de les ferides, publicada per una de les víctimes en les xarxes socials

Aleshores tot el grup, d'unes 25 persones, va anar cap a la jove trans per pegar-li i, quan s’adonaren que la seua amiga també era trans, van començar a colpejar a totes dues dient «Ella també és un home» i cidant “Travelos de merda!”, «Maricones!» i «Que teniu polla!». L'atac va continuar i les van arrossegar per terra agafant-les del cabell i pegant-los puntades de peu i colps al cap. A més, mentre els pegaven, van poder sentir que un dels agressors li deia a un altre «Robem-los-ho tot», i tot seguit els van furtar la bossa, la cartera, el mòbil, l'arracada i, fins i tot, les sabatilles d’una d’elles, que després van trobar al fem. 

Tan bon punt la jove va poder escapar dels agressors, va cridar els seus amics, que en acostar-s'hi van fer que els violents s’apartaren de la seua amiga.

Tot seguit van veure un furgó de policia per explicar-los els fets, però, segons explica la xica, els policies van tardar deu minuts a baixar del furgó i van donar temps els agressors perquè fugiren del lloc dels fets. Ella assegura que no els van oferir cap ajuda.

Posteriorment, les dues joves agredides es van desplaçar en taxi a l’Hospital Clínic de València i van posar la denúncia corresponent per l’atac que havien patit.

Informe mèdic, publicat per una de les víctimes en les xarxes socials