Primera convocatòria de bicibús escolar a València

Les famílies del CEIP Pare Català de Benimaclet s’organitzen per anar en bicicleta a l’escola a partir d'aquest dijous

per NLV

Societat

Primera convocatòria de bicibús escolar a València
Primera convocatòria de bicibús escolar a València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Les famílies del CEIP Pare Català de Benimaclet, a València, han convocat el primer bicibús de la ciutat. Desenes de famílies s’agruparan per anar a l’escola en bicicleta de forma conjunta. Una mesura que es pren tant per millorar la seguretat dels xiquets —i facilitar que gasten aquest mitjà de transport— com per reivindicar una mobilitat més sostenible, saludable i eficient a la nostra ciutat.

Així, els participants del bicibús es concentraran per primera vegada aquest dijous, 7 d’octubre, a les 8.40 h a la plaça de Benimaclet per anar conjuntament fins al col·legi.

El bicibús és una iniciativa que va nàixer a l’escola Petit Miquel de Vic (Osona), ara fa dos anys i s’ha anat estenent a centenars de centres per ciutats grans i menudes de Catalunya. Ara també ha arribat a Madrid, Saragossa o Bilbao. A València comença la seua implantació, després d’una exitosa prova pilot el juny passat.

Els promotors apunten que «amb el bicibús es pretén que els xiquets i les xiquetes que facen el trajecte cap a l’escola augmenten la percepció de seguretat, milloren l’autonomia i aprenguen a circular correctament pel seu municipi». A més, «l’ús de la bicicleta promou els hàbits saludables, ajuda a combatre el sedentarisme i l’obesitat infantil, es generen endorfines i els xiquets i xiquetes arriben a escola més despertes i atentes», afegeixen.

Finalment, també assenyalen que «el projecte pretén reduir la dependència dels cotxes, reduint la contaminació, el soroll i els accidents. En els dos municipis on va iniciar-se el projecte calculen que més de 150 cotxes han quedat aparcats».

Les persones que vulguen més informació sobre el bicibús a Benimaclet poden enviar un correu sol·licitant-la a bicibusbenimaclet@gmail.com