L'Encontre d'Escriptors del Mediterrani reuneix més d'una vintena d'autors i ret homenatge a Brines

Debats, anàlisis, confrontació d'idees i recitals poètics són algunes de les propostes de la trobada

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Sant Miquel dels Reis, un dels escenaris de l'Encontre d'Escriptors del Mediterrani
Sant Miquel dels Reis, un dels escenaris de l'Encontre d'Escriptors del Mediterrani

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'Encontre d'Escriptors i Escriptores del Mediterrani i el seu cicle de Narració Oral reuniran entre aquest dijous i aquest dissabte, 9 d'octubre, més d'una vintena d'autors, entre ells Josep Piera, Marc Granell, Carmen Amoraga i Fernando Delgado, i retrà homenatge al poeta Francisco Brines.

Debats, anàlisis, confrontació d'idees i recitals poètics són algunes de les propostes de la trobada, que tindrà com escenaris l'Octubre Centre de Cultura Contemporània i la Biblioteca Valenciana de Sant Miquel dels Reis. Així mateix, l'Auditori de Paiporta i l'Espai Cultural La Casa de Patraix també albergaran algunes de les activitats.

Sota el lema «Els Escriptors davant el Mediterrani», Josep Piera, Fernando Delgado i Carmen Amoraga, així com l'actriu Rosanna Pastor, el president d'honor de Mostra Viva Vicent Garcés i la coordinadora de la trobada, Àngels Gregori, analitzaran la situació de la literatura a l'arc mediterrani en una taula redona que se celebrarà aquest dijous les 19 h a l'Octubre CCC.

A més, les dones i els llibres seran objecte d'anàlisi en el transcurs d'una taula redona que tindrà lloc divendres al mateix escenari. Hi participaran Izaskun Arretxe, Àfrica Ramírez, Carolina Hernández i Bel Olid, i moderarà Lourdes Toledo. Un altre dels temes serà la gestió de la cultura i l'altra cara de l'escriptura, un acte en el qual intervindran Joan Llinares i Àlex Solà, moderats per Joan Carles Martí.

El poeta Marc Granell moderarà per la seua banda aquest dissabte a les 18 h el col·loqui titulat «València, ciutat de fang», que tindrà com a ponents a M. Josep Escrivà i a Teresa Pascual. Després hi haurà un recital en homenatge a Manel Marí en què participaran Pere Joan Martorell, Josep Lluís Agulló, Begonya Pozo, Enric Sòria, Josep Piera, Isabel Robles, Marc Granell, Teresa Pascual, Jaume Pérez Montaner, M. Josep Escrivà, Encarna Sant-Celoni i Eva Llorens. L'acte serà presentat per Lluís Roda.

Homenatge a Brines

Cap a la boira és el títol de l'antologia poètica de Francisco Brines, premi Cervantes de Literatura, que serà presentada el 28 d'octubre i que ha sigut editada sota el patrocini del Consell Valencià de Cultura, l'Ajuntament de València, la Fundació ACM i Mostra Viva del Mediterrani.

Editat en castellà, valencià i portugués, aquesta obra del poeta valencià mort el passat mes de maig s'uneix als títols publicats de Kavafis, Ausiàs March i Ibn Khafaja publicats en anys anteriors.

El volum constarà d'una selecció de poemes d'un dels seus llibres més emblemàtics i reconeguts per la crítica especialitzada: La última costa, traduït per primera vegada al valencià per part de l'escriptor Josep Piera i al portugués per Saturnino Valladares. En la publicació, també ha col·laborat la Fundació Francisco Brines.