Oltra afirma que la llei d'habitatge és «benvinguda» davant la dificultat dels joves per emancipar-se

El govern espanyol destinarà 200 MEUR anuals a l'ajut al lloguer de joves i preveu entre 40.000 i 50.000 beneficiaris

per NLV

Societat, Política

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que la nova llei d'habitatge és «benvinguda» i ha remarcat les dificultats dels joves per emancipar-se i el problema que a l'estat espanyol hi haja molta «gent sense casa i cases sense gent».

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, encara que ha indicat que és «complicat» fer valoracions si no ha eixit el text.

La vicepresidenta ha remarcat el decret per  mobilitzar habitatge buit al País Valencià i ha indicat que caldrà fer-ho compatible amb la nova legislació que ha anunciat el govern espanyol. «Quan estiga en vigor, veurem si s'ha d'anar més enllà del que va el decret o incorporar alguna cosa més a la nostra legislació», ha agregat.

El govern espanyol destinarà 200 MEUR anuals a l'ajut al lloguer de joves

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha explicat aquest dimecres que el govern espanyol destinarà 200 milions d'euros anuals a l'ajut de 250 euros al mes per al lloguer de joves d'entre 18 i 35 anys amb rendes inferiors a 23.725 euros l'any. En una entrevista a Onda Cero, Sánchez ha previst que el bo jove tinga entre 40.000 i 50.000 beneficiaris al conjunt de l'estat espanyol. Està previst que l'ajut tinga una durada de dos anys, amb la qual cosa es destinaran 400 MEUR en total. D'altra banda, la titular de Transports ha xifrat en 150.000 els pisos de grans propietaris que siguen persones jurídiques, que són els que es podrien veure obligats a rebaixar preus als llogaters.

Sánchez ha afirmat que la llei estatal d'habitatge pactada entre PSOE i Unides Podem no fa un «intervencionisme radical» i ha enviat un «missatge de tranquil·litat» als propietaris. La titular de Transports ha insistit que l'Estat seguirà sent «atractiu» per als inversors. A més, la ministra ha dit que la llei tampoc és intervencionista amb les autonomies i no envaeix competències.