El govern espanyol assegura que garantirà la protecció del català en la llei audiovisual sense concretar el mecanisme

El ministre de la Presidència diu que estan treballant per tancar el text amb «esperit de consens»

per NLV

Llengua, Política

El ministre de la Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños | ACN
El ministre de la Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El ministre de la Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños, ha assegurat aquest divendres que en la llei de l'audiovisual hi haurà mecanismes que blinden i protegisquen el català i la resta de llengües cooficials de l'Estat en les produccions, però no ha volgut concretar si la protecció es farà mitjançant percentatges i quotes mínimes i s'ha limitat a dir que la defensa «estarà garantida». 

«Hi haurà garanties perquè les llengües cooficials tinguen assegurat un nivell de producció i d'enregistrament raonable i respectuós amb les llengües cooficials», ha promés Bolaños en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Bolaños ha explicat que estan treballant per tancar el text amb «esperit de consens» i intentant «equilibrar interessos contraposats».

«Un percentatge és la manera més senzilla, més intuïtiva, però l'important és garantir i comptar amb l'acord de tots els actors per prioritzar que les llengües cooficials estiguen en aquesta llei. Estaran en aquesta llei», ha subratllat.