La segona campanya #NormalitzaLaPlatja proposa l'ús del valencià en 13 municipis

L'associació Tirant Lo Blanc i la Plataforma per la Llengua la promouen per conscienciar sobre la retolació en valencià als pobles del litoral

per NLV

Llengua

La segona campanya #NormalitzaLaPlatja proposa l'ús del valencià en 13 municipis
La segona campanya #NormalitzaLaPlatja proposa l'ús del valencià en 13 municipis

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

L'associació cívica valenciana Tirant Lo Blanc i la Plataforma per la Llengua País Valencià han promogut, durant l'agost i el setembre del 2021, la segona edició de la campanya «Normalitza la platja», per conscienciar sobre l'ús del valencià com a llengua oficial en les retolacions de les poblacions de la costa. Les entitats tenen com a objectiu promoure l'ús normal del valencià a tot el territori i fer respectar la legislació valenciana a les senyalitzacions.

En els dos mesos d'activitat, la campanya #NormalitzaLaPlatja ha gestionat reclamacions per la manca d'ús del valencià en la retolació de les platges de 13 municipis turístics del País Valencià, com ara Alcalà de Xivert (Alcossebre), Benicàssim, Benidorm, Calp, Cullera, Nules, Orpesa, Peníscola, Xàbia, Xodos, Sant Vicent del Raspeig, València i la Vila Joiosa.

La ciutadania pot continuar participant en la campanya, fent una foto del cartell o senyal que no s'adequa a la normativa vigent i penjant-la a l'aplicació per a mòbils «Bon senyal», i a les xarxes amb l'etiqueta #NormalitzaLaPlatja. Tant el Tirant com la Plataforma han cursat les incidències detectades davant les entitats competents i l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana.