La comissió sobre el deute del País Valencià aprova el pla de treball del Botànic, que no inclou cap ministre

Ha convocat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i quatre exconsellers

per NLV

Política

La comissió d'investigació sobre el deute públic del País Valencià de les Corts
La comissió d'investigació sobre el deute públic del País Valencià de les Corts

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La comissió d'investigació sobre el deute públic del País Valencià de les Corts ha aprovat el pla de treball que han presentat els tres grups del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) que no inclou cap ministre, encara que sí el conseller Vicent Soler i diversos exconsellers.

Els tres grups no han obtingut el suport dels partits de l'oposició, que han presentat els seus propis plans i han criticat l'absència de l'actual ministra, María Jesús Montero. El diputat encarregat de la defensa del pla, Ferran Martínez (Unides Podem), ha advocat perquè aquesta comissió tinga un vessant tècnic «més acusat» i que no hi ha necessitat «que siga una caixa de ressonància de l'aldarull que pot haver-hi fora».

Entre els exconsellers convocats a la comissió es troben els socialistes Joaquín Azagra (conseller d'Administracions Públiques entre 1987 i 1989), Aurelio Martínez (conseller d'Hisenda entre 1993 i 1995) i els dos últims consellers del PP, José Manuel Vela i Juan Carlos Moragues.

En l'àmbit estatal, se sol·licita la compareixença de representants de l'Institut de Crèdit Oficial i els ministeris d'Hisenda i Política Territorial i dels tres anteriors secretaris d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, Miguel Ferre i José Enríquez. Reclamen també la presència de representants del Tribunal de Comptes i l'AIReF.

També se sol·licita la compareixença de l'actual Síndic de Comptes, Vicent Cucarella, i l'anterior, Rafael Vicente Queralt; de l'alt comissionat per al Finançament, José Antonio Pérez; el director general de Tributs i Joc, Rafael Beneyto i els representants de la comissió d'experts per a la reforma del finançament Francisco Pérez, Ángeles Pla i Eusebio Monzó.

Igualment, es demana que passen per les Corts Ángel de la Fuente, de Fedea; el representant d'Andalusia en la Comissió d'Experts per a la reforma del sistema de finançament autonòmic, Francisco David Adame, la membre d'aquesta mateixa comissió María Antonia Monés; un representant de l'Institut per a l'Avaluació de Polítiques Públiques; la interventora general de la Generalitat, Amparo Adam; els professors Víctor Fuentes i Joan Romero i representants de l'Agència Antifrau i la Fiscalia Anticorrupció.