Compromís demana la dimissió de Calero pels «greus fets ocorreguts en la processó del 9 d'Octubre»

La coalició denuncia que la Policia Nacional «ha impedit fer el recorregut» a les formacions d'esquerres

per NLV

Política

Diputades i diputats de Compromís a la plaça de l'Ajuntament de València aquest dissabte | Mathias Rodríguez
Diputades i diputats de Compromís a la plaça de l'Ajuntament de València aquest dissabte | Mathias Rodríguez

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Compromís per València ha demanat la dimissió de la delegada del govern espanyol, Gloria Calero, davant de l'actuació d'aquest dissabte de la Policia Nacional, per «haver impedit fer el recorregut de la processó cívica del 9 d’Octubre a Compromís, PSPV i Podem mentre ha posat totes les facilitats per fer el recorregut a PP, Ciudadanos i al partit d'ultradreta Vox, a més d'altres grupuscles d'extrema dreta». 

La coalició ha denunciat que «les forces de seguretat de l'Estat han permés fer la marxa als partits de dreta i extrema dreta i han impedit aquest exercici democràtic als partits progressistes i d'esquerra».

Per a Compromís, «es tracta d'una situació intolerable, que ataca de ple els drets democràtics fonamentals de la nostra societat». La formació ha anunciat que «demanarà explicacions de manera immediata a la delegada del govern espanyol. A més, ha exigit «la seua dimissió per aquests fets».

«La participació de la gran diversitat de partits polítics de totes les ideologies de l'espectre esquerra-dreta en la marxa cívica del 9 d’Octubre és una tradició i mai abans s'havia produït una situació d'aquestes característiques, en la qual la policia, amb un clar criteri polític, deixara passar a uns, i tinguera retinguts sense cap motiu a uns altres, coartant el seu dret de celebrar el dia de tots els valencians i les valencianes», ha assenyalat. 

Compromís defensa que «el 9 d’Octubre és un dia de trobada, de celebració, d'unió, de solidaritat, cooperació i empatia, tot el contrari del que s'ha produït hui en impedir la Policia Nacional fer la processó cívica als partits d'esquerra».