Els COMcerts de Tardor arriben a la Fira del Llibre de València

El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants ha programat un seguit d'actuacions d'artistes que canten en valencià

per NLV

Cultura, Llengua

Els COMcerts de Tardor arriben a la Fira del Llibre de València
Els COMcerts de Tardor arriben a la Fira del Llibre de València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià (COM), amb el suport de la Diputació de València, ha programat un seguit de concerts –COMcerts–  en què participen desenes d’artistes que canten en valencià de tots els estils, respectant la paritat de gènere. «Aquesta tanda de COMcerts té l’objectiu d’incrementar el coneixement i reconeixement popular de les nostres músiques alhora que impulsar el sector de la música tan perjudicat en aquesta pandèmia», ha assenyalat l'entitat organitzadora.

A més, l’aliança amb la 56a Fira del Llibre de València (14 al 24 d’octubre) permetrà que actuen durant aquest esdeveniment literari Tomàs de los Santos i Elsa Tronchoni (el dia 14), Josep Aparicio Apa (el 15),  La Factoria de Sons (el 16), Borja Penalba i Mireia Vives (el 18), Andreu Valor (el 19),  Sis Veus (el 20), Carles Dénia (el 21), i Canta Canalla (el 23).

Per una altra banda, el mateix dia 23, Rafa Xambó presentarà el seu darrer treball La dansa d'un temps nou a Bétera (el Camp de Túria); el 24, Miquel Gil actuarà Torrent (l'Horta Sud); el 29, Tesa a Canals (la Costera); el 5 i el 6 de novembre, La Romàntica del Saladar i Trobaversos a Godella (l'Horta Nord); el 7, Tremp a Aldaia (l'Horta Sud); el 13 i el 20, Toni de l'Hostal i Marcel el Marcià a Bellreguard (la Safor), i el 27, Tres Fan Ball a Torrent (l'Horta Sud).

El COM també vol fer visible el seu suport a la música familiar i, per això, ha inclòs en els COMcerts La Factoria de Sons (Aitana Ferrer), Trobaversos, Canta Canalla i Marcel el Marcià. Cal tenir en compte que, a més dels esmentats, els COMcerts van començar el passat 18 de setembre a Burjassot (l'Horta Nord) amb la festa d’homenatge al gran poeta Vicent Andrés Estellés en la qual el COM va aportar una bona representació dels artistes que han musicat el poeta, o que es mouen en el seu univers poètic.

Finalment, també cal afegir a aquesta oferta deCOMcerts la setzena edició de la gala dels Premis Ovidi a la Música en Valencià, que enguany se celebrarà al Teatre Capitolio de Godella (l'Horta Nord) el 14 de novembre a la vesprada i comptarà amb l'actuació del grup X-Fanekaes, amb el seu característic punk folk d’arrel, que versionaran algunes cançons de l’Ovidi i ens oferiran alguna sorpresa.