El PP vol comprovar «si l'alumnat que estudia en valencià escriu de forma correcta en castellà»

La diputada Beatriz Gascó exigeix que es demostre mitjançant una «avaluació externa» i «independent»

per NLV

Llengua, Política

EP
EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La portaveu d'Educació del PP a les Corts, Beatriz Gascó, ha sol·licitat «avaluar» l'aplicació de la llei del plurilingüisme mitjançant una prova externa i independent per a tot l'alumnat de Primària, ja que «amb aquesta avaluació volem veure el nivell d'anglés que han adquirit els nostres xiquets, volem saber si l'alumnat que estudia majoritàriament en valencià escriu de manera correcta en castellà».

Gascó ha indicat que «la setmana passada, Puig va assegurar en el debat de Política General, que aquesta llei és perquè tots els xiquets aprenguen per igual castellà, valencià i anglés, no per a imposar una llengua» i, per a aquest curs, «està previst en la norma l'avaluació de resultats de la llei de la imposició lingüística en Primària».

Així, ha continuat la diputada, «per veure si la llei està complint amb l'objectiu, sol·licitem que aquesta avaluació siga externa, per a tot l'alumnat i independent. Si no tenen res a amagar, no podran negar-se».

La manera de demostrar que «no és el model monolingüe català»

Gascó ha assenyalat que «aquesta serà la manera de demostrar que el model que s'està aplicant a les escoles és eficaç i no és el model monolingüe català». «Si des del Consell rebutgen aquesta avaluació, si es neguen a fer-la, serà la demostració evident que aquesta llei només pretén imposar el valencià a les aules, calcar el model català i que no té cap objectiu pedagògic», ha afirmat.

La portaveu ha afegit que «si no instem que es faça una avaluació externa i independent, el Botànic es limitarà a fer una xicoteta enquesta que manipularà i en els resultats de la qual ens diran que l'aplicació de la llei és satisfactòria i, si ens en descurem, ara que el castellà ha desaparegut com a llengua vehicular, fins i tot ens incrementaran el nombre d'hores lectives en valencià».