Iniciativa-Compromís convoca una cimera de dones líders de l'esquerra amb Oltra, Díaz, Colau i Mónica García

L'esdeveniment, encara en preparació, pretén ser un espai d'intercanvi de les seues visions i experiències, allunyat de «sigles i plataformes»

per NLV

Política

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, abans d'una reunió a València el 13 de setembre del 2021 | Jorge Gil | EP
La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, abans d'una reunió a València el 13 de setembre del 2021 | Jorge Gil | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La líder de Compromís, Mónica Oltra; la vicepresidenta segona del govern espanyol i dirigent d'Unides Podem, Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la màxima representant de la direcció de Más Madrid, Mónica García, podrien coincidir en un acte a València.

Totes han sigut convidades a un esdeveniment que prepara Iniciativa (formació a la qual pertany Oltra), encara que els diferents actors implicats desvinculen aquesta cita de projectes de confluència o plataformes i circumscriuen el seu impacte a una reflexió sobre idees i experiències polítiques sota lideratges femenins.

En aquest sentit, deixen clar que precisament es persegueix un esdeveniment sense sigles i tampoc es parlarà ni de llistes ni s'abordarà la situació de possibles aliances entre partits, perquè les participants que acudisquen exposaran la seua visió personal de determinades polítiques.

I és que la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana ha subratllat que és un esdeveniment que «no va de sigles», sinó d'aportar «idees» a través de «lideratges femenins» que tenen actualment «projecció i solvència».

 «Simplement ens escoltarem»

«Simplement ens asseurem i ens escoltarem, parlarem d'idees, aquesta és la qüestió. El que vinga després no ho sé, però l'ànim no és aquest: és escoltar», ha assegurat Oltra.

La vicepresidenta segona del govern espanyol ha sigut convidada, com a membre d'Unides Podem, per participar en aquesta trobada. Ara com ara, des del seu entorn detallen que de moment aquest esdeveniment no està tancat i que el seu departament no s'encarrega d'organitzar-lo. A més, assenyalen que no té «res a veure amb el projecte ampli sobre la base d'escoltar sectors progressistes» que impulsa Díaz.

La també titular de Treball ha mantingut ja diverses trobades amb Oltra en què ha deixat patent la sintonia que manté amb la dirigent valenciana, igual que en el cas de la regidora de la ciutat comtal.

Díaz recentment va participar en un acte sobre feminisme organitzat per Podem i va compartir escenari amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, la secretària d'Organització de la formació morada, Lilith Verstrynge, i la portaveu federal d'IU, Sira Rego.

A més, ha sigut convidada la líder de Más Madrid, Mónica García, per parlar en aquest acte d'altres maneres de fer política i, segons destaquen fonts de la formació, acudirà «com no pot ser d'una altra manera» per intercanviar «impressions i experiències».

Precisament Compromís manté amb Más País, la marca que lidera el diputat Íñigo Errejón, una aliança que es va cristal·litzar en les passades eleccions estatals.