Baldoví, disposat a parlar amb Yolanda Díaz, encara que és partidari que Compromís vaja amb les seues sigles a les eleccions

per NLV / EP

Política

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví | M. Fernández | EP
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví | M. Fernández | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El portaveu de Compromís al Congrés espanyol, Joan Baldoví, està disposat a parlar sobre una hipotètica plataforma d'esquerres com la que proposa la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, més enllà del PSOE, però ja avança que és partidari que la seua formació concórrega amb les seues sigles a les pròximes eleccions estatals. En tot cas, ha volgut deixar clar que encara no s'ha parlat sobre aquest assumpte en el si de la seua formació.

Baldoví ha reaccionat així després que el mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, haja defensat la unió dels partits a l'esquerra del PSOE perquè l'«espai progressista» tinga una major representació parlamentària a l'Estat.

El diputat valencià ha donat les gràcies a Sánchez per «la bona voluntat», però li ha demanat que «es preocupe dels problemes del PSOE» i no diga als partits a la seua esquerra què han de fer.

«Jo diria al PSOE que faça el que assenyala el mandat el seu Congrés, això és, derogar la reforma laboral del PP i la  Llei mordassa, i que ens deixe als altres tranquils, que ja som majorets», ha insistit.

«Ha costat molt consolidar aquest projecte»

Baldoví ha afegit que ell aposta perquè Compromís concórrega amb les seues sigles a les pròximes eleccions «perquè ha costat molt consolidar» aquest projecte. «M'agradaria anar amb les meues sigles, però estic disposat a parlar-ne», ha assegurat després de referir-se a Díaz com «una gran ministra» amb la qual té unes relacions «excel·lents».

També ha apuntat que encara falten dos anys per a les pròximes eleccions estatals i que aquest és un assumpte del qual ja es parlarà «quan toque», però ha puntualitzat que fins a hui «no s'ha plantejat res» en cap òrgan de Compromís.

Sobre el fet que la portaveu d'Iniciativa i vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ja participara la setmana passada en un acte amb Yolanda Díaz i l'alcaldessa de Barcelona, Ala Colau, Baldoví s'ha limitat a comentar que aquesta va ser una «foto a títol personal» d'Oltra i que ell se'n va fer una altra amb el líder de Más País, Íñigo Errejón, aquest cap de setmana a València.