Homenatgen Marc Granell a la Fira del Llibre de València

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Marc Granell | Àlex Oltra | Ajuntament de Gandia
Marc Granell | Àlex Oltra | Ajuntament de Gandia

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La 56a Fira del Llibre de València ha retut homenatge aquest dissabte al poeta Marc Granell -Premi de les Lletres de la Generalitat 2020- en un acte en què el president del Gremi de Llibrers i de la Fira, Juan Pedro Font de Mora, ha ressaltat els «importants valors» de la seua obra, entre els quals «la valentia, la saviesa i la veritat», i l'«empremta» que deixa. També s'ha destacat el seu treball com a editor i promotor d'activitats al voltant de la literatura. Hi han participat diversos autors i autores que han recitat poemes seus.

En l'homenatge, que ha tingut lloc a l'Espai Caixa Popular, l'escriptor Joan Deusa ha destacat que el treball literari de la generació dels 70 ha sigut «molt important i influent». «El fet de tindre una tradició ferma a la qual poder agarrar-nos ens ofereix la possibilitat d'escriure ara amb una certa dignitat», ha assenyalat.

Font de Mora ha assegurat que «Marc sempre ha estat prop de la Fira: treballant, aprenent i divulgant la nostra cultura; una cultura de la qual forma part i sempre en formarà. El seu treball com a editor i promotor d'activitats al voltant de la literatura deixa empremta»

Des del començament, en la seua època universitària, l'autor va estar immers en el grup de poetes i narradors que havien de «revolucionar el panorama de la literatura» al País Valencià. Així, va participar activament en l'«eclosió cultural i literària» de la València dels anys 70. Amb altres escriptors de la seua generació va fundar la revista Cairell, que va significar un «punt de partida per a les noves veus» que sorgien en el panorama literari de l'època.

Marc Granell (València, 1953) és poeta i traductor. Va estudiar Filosofia i Filologia. Després de publicar Llarg camí llarg (Premi Vicent Andrés Estellés), Notícia de la tribu, Refugi Absent i Materials per a una mort meditada (Premi Ausiàs March), va continuar amb els poemaris Fira desolada, Versos per a Anna, Corrent de fons i Matèria d'ombra, entre altres. També ha publicat poesia infantil, amb títols com ara L'illa amb llunes, La lluna que riu, El ball de la lluna, Oda als peus o La vida que creix.