El jutjat autoritza que els llibres LGTBI+ es posen a disposició de l'alumnat de Castelló de la Plana

Segons la resolució, no s'ha aportat cap prova que el contingut atempte contra els drets humans

per NLV

Societat

Alguns dels 32 llibres retirats de manera cautelar pel jutjat
Alguns dels 32 llibres retirats de manera cautelar pel jutjat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El jutjat alça la mesura que paralitzava la distribució de llibres LGTBI en IES en veure legal l'actuació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana

El titular del Jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló de la Plana ha alçat la mesura cautelar adoptada per una altra magistrada -en un acte datat el passat 15 d'octubre- i sol·licitada per Abogados Cristianos que acordava la suspensió de la distribució de 32 llibres de temàtica LGTBI en 11 instituts i un centre públic de la ciutat en considerar legal l'actuació de l'Ajuntament, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.

Després d'analitzar les al·legacions presentades per l'Ajuntament i el Ministeri fiscal, el magistrat entén que l'actuació administrativa impugnada «té un fonament legal directe en la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere».

Segons la resolució, que pot ser recorreguda en apel·lació, «no s'ha aportat cap prova, si més no indiciària, que concórrega la il·legalitat que la demandant denúncia en l'actuació municipal», així com tampoc que el contingut dels materials -els llibres donats- atempte contra els drets humans.

«No s'ha provat, en definitiva, que l'actuació impugnada poguera causar cap perjudici (...). Acordar la mesura cautelar en aquest cas equivaldria a deixar l'aplicació de les lleis vigents a l'arbitri dels interessos o valoracions subjectives dels particulars», concreta la interlocutòria.