Compromís i ERC tornen a demanar la comissió d'investigació del Castor, després de l'inici del judici

Baldoví: «És un despropòsit que s'estiga jutjant el cas als tribunals mentre el PSOE diu que no existeixen sospites d'irregularitats»

per NLV

Societat, Política

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví | M. Fernández | EP
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví | M. Fernández | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Compromís i ERC han sol·licitat la creació d'una Comissió d'Investigació al Congrés per aclarir les irregularitats del projecte Castor i depurar les responsabilitats polítiques pertinents, després de l'inici del judici pels sismes al Maestrat i el Montsià, causats per la injecció de gas en la plataforma submarina Castor.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha recordat que el PSOE va votar a favor de la creació d'aquesta comissió el 2018 i va sorprendre, el 2019, canviant el seu posicionament i rebutjant la investigació: «No té cap sentit que, mentre s'està celebrant un judici al cas Castor, el PSOE rebutge la investigació al Congrés al·legant que no existeixen sospites fundades que s'haja produït cap irregularitat. No sabem qui està protegint el PSOE amb aquesta jugada, però és clar que als ciutadans d'aquestes comarques, no».

«Paguem 1.300 milions de diners públics per un magatzem de gas que mai va funcionar i que va provocar mig miler de sismes i ara els directius diuen en el judici que ningú va percebre tremolors; mereixem saber què hi ha darrere de tot aquest cas tan fosc», ha assenyalat Baldoví.