Dimiteix el director general de Medi natural per la mort d'una desena d'ases al Desert de les Palmes

Els animals formaven part d'un grup més ampli introduït en aquest espai per previndre incendis

per NLV

Territori, Política

El Desert de les Palmes | Castelló Turisme
El Desert de les Palmes | Castelló Turisme

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El director general de Medi natural de la Generalitat Valenciana, Benjamín Pérez, ha presentat la seua dimissió per la mort d'una desena d'ases al Desert de les Palmes, a la Plana Alta, que formaven part d'un grup més ampli introduït en aquest espai per previndre incendis.

Així ho ha anunciat la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, en una roda de premsa en la qual ha detallat les accions que ha dut a terme el seu departament per  aclarir els fets amb l'obertura d'un expedient informatiu, les conclusions del qual porten també a interposar denúncia davant la Guàrdia Civil.

Malgrat que encara no es coneixen les causes que han provocat la mort dels animals i els resultats de les analítiques practicades, l'expedient informatiu conclou que la cura dels ases no s'ha fet amb la «diligència que correspon» i no hi ha hagut una «tutela adequada», per la qual cosa ha d'haver-hi «responsabilitats» administratives i polítiques.

La responsabilitat política s'ha substanciat en la dimissió de Pérez, mentre que les administratives, que s'hauran de determinar, poden afectar el director del Parc Natural i altres escalafons de l'escala administrativa, així com al ramader propietari de la finca.

A més, les primeres conclusions de la investigació, revelen «indicis» que «una acció humana» ha pogut intervindre en la mort dels animals, atés que, per exemple, s'ha tallat diverses vegades la tanca del recinte on hi eren i també s'ha tingut constància d'una denúncia d'«amenaça de mort» als ases d'una finca situada a un quilòmetre de la d'aquest grup.