Baldoví acusa Batet de «doblegar-se» a les «pressions» de la dreta amb la retirada de l'escó a Alberto Rodríguez

El portaveu de Compromís al Congrés diu que se sent «més vulnerable com a diputat i persona d'esquerres»

per NLV

Política

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví | M. Fernández | EP
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví | M. Fernández | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha acusat aquest dimarts a la presidenta de la cambra baixa, la socialista Meritxell Batet, i al seu partit de «doblegar-se» a les «pressions» de la dreta amb la retirada de l'escó al diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez, condemnat pel Tribunal Suprem per un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

Baldoví ha començat la seua compareixença confessant que se sent «més vulnerable com a diputat i persona d'esquerres», després de l'ocorregut amb Rodríguez, la qual cosa considera «absolutament injusta».

«Em sent també dolgut perquè un bon diputat hui serà a la seua casa i un altre diputat condemnat per frau de creditors -en al·lusió al portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros- estarà injustament ací oferint una roda de premsa», ha assenyalat.

És un «a per ellos»

El diputat valencianista ha dit que cada vegada té més la sensació que «el que la dreta no guanya en les urnes ho guanya als tribunals» i que s'està obrint un «a por ellos».

Això és, ha afegit, «llevar-se de damunt tot aquell que puga molestar». I ho demostren, ha denunciat, «els nombrosos casos de polítics d'esquerres sotmesos a una pressió que és absolutament inhumana».

Així les coses, i després del cas de Rodríguez, Baldoví ha demanat a Batet que «reconsidere» la seua decisió, sobretot tenint en compte la «perplexitat» que ha sentit en conéixer que amb només una setmana de diferència els lletrats de la Mesa del Congrés hagen defensat postures «diametralment oposades» respecte al seu escó.