L’itinerari botànic de Benirrama s'inaugura aquest dissabte

La ruta, dissenyada per Acció Ecologista-Agró, realça els tresors botànics que hi ha de l'Ombria a la Font de la Gotera

per NLV

Territori

L’itinerari botànic de Benirrama s'inaugura aquest dissabte
L’itinerari botànic de Benirrama s'inaugura aquest dissabte

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El pròxim dissabte 6 de novembre, a les 10 h, s'inaugurarà l’itinerari botànic de Benirrama (la Marina Alta), dissenyat per Acció Ecologista-Agró. La iniciativa, que forma part del projecte de l'entitat de custòdia del territori a l’Ombria de Benirrama, ha comptat amb la col·laboració de la Unió Cultural d’Amics de la Vall de Gallinera i el suport de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera. També ha rebut l'ajuda econòmica de la segona Convocatòria Mediambiental Fundació Bancaixa i CaixaBank.

Amb l’acte d’obertura finalitzen els treballs que AE-Agró ha dut a terme en aquest paratge. Uns treballs que realcen els tresors botànics que alberga i que arriba fins a la Font de la Gotera.

En total s’han senyalitzat 32 exemplars de les espècies més representatives de l’Ombria de Benirrama, encara que sabem que n'hi ha moltes més. D'aquesta manera, s'hi indica el seu nom científic i vulgar, i es classifiquen en tres grups: arbres i arbustos; plantes endèmiques, rares o amenaçades, i altres plantes vasculars.

Cadascun dels senyals, a més a més, incorpora un codi QR que remet a la pàgina de turisme de la Vall de Gallinera, on es poden descobrir les característiques de cada espècie, els seus hàbitats, l’època de floració i altres dades d’interés. Tota aquesta informació estarà disponible en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés) per tal de convertir l'itinerari en un reclam turístic per al municipi.

Es pot accedir a l’itinerari des del camí del cementeri de Benirrama. AE-Agró recomana a les persones que acudisquen a la inauguració que porten ferramentes, ja que aprofitara l’ocasió per plantar alguns arbres i sembrar llavors.