Escola Valenciana organitza el Cicle de cinema valencià a Barcelona 2021

Enguany es projecten els films «No s’apaguen les estreles», «Coses a fer abans de morir» i «Lucas»

per NLV

Cultura, Llengua

Escola Valenciana organitza el Cicle de cinema valencià a Barcelona 2021
Escola Valenciana organitza el Cicle de cinema valencià a Barcelona 2021

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Escola Valenciana i Espai País Valencià porten als Cinemes Girona de Barcelona una nova edició del Cicle de cinema valencià a Barcelona, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre.

Ambdues entitats promouen aquest cicle per visibilitzar la producció cinematogràfica valenciana a Catalunya. Enguany, es projectaran els films No s’apaguen les estreles (2021), Coses a fer abans de morir (2020) i Lucas (2021).

El documental No s’apaguen les estreles de Xavi Sarrià i David Segarra obrirà aquesta edició. Un film presentat aquest 2021 en què es recuperen històries «de valentia, saviesa i memòria», ha assenyalat l'entitat. Aquest documental és «un viatge de nord a sud del territori valencià per descobrir pobles, cultures i resistències. Deu històries que s'entrellacen per a dialogar amb les arrels», ha explicat.

A continuació, es projectarà el llargmetratge de ficció Coses a fer abans de morir, de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens. En aquesta pel·lícula, «un grup d'amics en la trentena es veuen colpejats per la mort del Sam, el més jove de tots ells. Després del funeral hauran de complir la seua última voluntat: un peculiar joc que posarà sobre la taula pors, desitjos, prejudicis i secrets ocults».

El divendres 19 de novembre es projectarà Lucas, una pel·lícula de ficció d’Álex Montoya, presentada també aquest 2021. En aquest llargmetratge, «Lucas acaba de perdre el seu pare i tot al seu al voltant comença a enfonsar-se. Un dia l'aborda Álvaro que li ofereix diners a canvi d'innocents fotos seues. Álvaro les vol usar per crear perfils falsos en xarxes socials i parlar, "sols parlar", insisteix, amb xiques joves. Desesperat per la seua situació, Lucas accepta».

Abans de cada projecció, una representació de la direcció o de l’equip tècnic de cada pel·lícula farà la introducció al film. Aquest cicle de cinema compta amb la col·laboració d’Espai País Valencià i Drac Màgic i el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.