Més de 15.000 persones visiten la 9a Plaça del Llibre de València

La primera edició de la Plaça del Llibre d'Elx començarà el 27 de novembre

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Més de 15.000 persones visiten la 9a Plaça del Llibre de València
Més de 15.000 persones visiten la 9a Plaça del Llibre de València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Plaça del Llibre es consolida com el gran aparador de la literatura en valencià a tot el territori després d'haver  tancat la 9a edició de la Plaça de Llibre de València, celebrada del 27 d’octubre al primer de novembre a la plaça de l’Ajuntament, amb una afluència de més 15.000 visitants que han participat en les 70 activitats oferides tant per a públic adult, com familiar i escolar. Aquesta xifra suposa un 50% més de visites respecte a l’edició anterior.

A més, unes 4.000 persones van participar a les 36 propostes de la 3a edició de la Plaça a Castelló de la Plana, que va tindre lloc del 14 al 24 d’octubre a la plaça de Santa Clara. D’aquesta manera, i amb la presentació de la primera edició de la Plaça d’Elx el dissabte 27 de novembre i la previsió d’inauguració de noves places de cara el 2022, el projecte reivindica «el seu caràcter vertebrador, de difusió de la producció editorial i, conseqüentment, de normalització literària a tot l’àmbit lingüístic».

El president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola, va explicar en l'acte d'inauguració de la 9a Plaça de València que aquesta iniciativa demostra un any més que, «més enllà del seu impacte econòmic, es gaudeix d’una triple normalitat: literària, editorial i de públic». «Aquestes jornades literàries tenen un important valor simbòlic de reivindicació de les nostres autores i autors, així com d’una ciutadania desitjosa de llegir llibres en la seua llengua», va afegir.

Amb quasi 60 editorials i 40 autors participants a la Plaça del Llibre de València, i 15 editorials i més de 30 autors participants a la Plaça de Castelló, «el programa literari valencià al mes d’octubre ha destacat pel seu caire variat i polièdric», apunten els organitzadors.

Un aspecte central de la programació han estat les presentacions de les novetats editorials: novel·les, poemaris, assajos, però també contes, àlbums il·lustrats i narrativa juvenil han protagonitzat gran part d’ambdues places, i han despertat l’interés de bibliòfils i ciutadans curiosos en un any caracteritzat per l’adaptació a la situació sociosanitària. Tant la plaça de l’Ajuntament de València com la plaça de Santa Clara de Castelló de la Plana, «han sigut escenaris de múltiples presentacions, debats i taules rodones que han girat entorn de la història, el feminisme, la política valenciana o el potencial dels llibres infantils com a eina educativa; així com concerts, teatre infantil i juvenil, però sempre amb la paraula escrita com a estendard», han remarcat.

«Noruega», la més venuda

L'obra més venuda d'aquesta Plaça és Noruega, de Rafa Lahuerta (Llibres de la Drassana). Després, Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou (Eumo Editorial) de M. Carmen Junyent, i Intel·ligència artificial (Sembra Llibres) d'Enric Senabre i Vicent Costa a la Plaça de València. A Castelló de la Plana, els més venuts darrere de Noruega van ser Malifetes satisfetes (Andana Editorial), d'Aina Garcia-Carbó, i El manifest de les cures (Tigre de paper), de The Care Collective.