La Mesa del Senat desestima la petició del PP perquè no s'utilitze País Valencià en les iniciatives parlamentàries

per NLV

Política

Els senadors valencians del PP presenten la petició a la Mesa de la cambra alta
Els senadors valencians del PP presenten la petició a la Mesa de la cambra alta

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Mesa del Senat ha desestimat la petició perquè no es faça servir la denominació País Valencià en les iniciatives de la cambra alta que van presentar el passat 20 d'octubre els senadors valencians del PP, entre els quals es troba l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra.

En concret, aquests set representants del PP sol·licitaven que no s'admeteren o es corregiren les propostes que contingueren la denominació País Valencià o Països Catalans.

En la reunió de la Mesa del Senat celebrada el 26 d'octubre, es va desestimar la demanda, «per majoria», ja que no «existeix cap precepte en el Reglament del Senat» que justifique aquesta «pretensió».

Aquests senadors van demanar empara a la Mesa, perquè «alguns grups com Esquerra Republicana, Bildu o Esquerra Confederal (Compromís) utilitzen en les seues iniciatives una denominació de la Comunitat Valenciana que no s'ajusta al que es disposa en l'article 1.1 de l'Estatut d'Autonomia».

Tanmateix, el Preàmbul del text recull la denominació País Valencià, vinculada a l'origen del concepte modern d'autogovern, del qual actualment es disposa amb l'Estatut, que data de l'any 1982, reformat el 2006.

La lliçó a Camps quan va voler vetar «País Valencià» al Congrés

L'any 2018, el president de la comissió sobre finançament, el diputat de Nueva Canarias Pedro Quevedo va alliçonar Camps sobre el dret de qualsevol diputat a referir-se al territori valencià amb la denominació País Valencià.