Més de 100.000 alumnes d'entre 7 i 10 anys rebran la revista «Llegim?» a través de col·legis i biblioteques

La campanya de la Fundació Bromera i la Fundació FULL té com a objectiu motivar la lectura en família

per NLV

Cultura, Llengua

Més de 100.000 xiquetes i xiquets d’entre 7 i 10 anys rebran la revista ‘Llegim?’ a través dels centres educatius i les biblioteques valencianes
Més de 100.000 xiquetes i xiquets d’entre 7 i 10 anys rebran la revista ‘Llegim?’ a través dels centres educatius i les biblioteques valencianes

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Fundació Bromera i la Fundació FULL, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, impulsen la campanya d’animació lectora «Llegim? 7-10 anys», que té com a objectiu motivar la lectura en família.

Totes dues entitats enviaran més de 100.000 exemplars de la publicació Llegim? Revista per a devorallibres a l’alumnat matriculat en 3r i 4t de Primària de tots els centres educatius, així com també a les biblioteques públiques.

La revista infantil ofereix «un disseny visualment atractiu i continguts especialment adients per als xiquets i xiquetes d’entre 7 i 10 anys», han assenyalat les fundacions. La publicació gratuïta consta de 32 pàgines, impreses a tot color, i inclou quatre còmics escrits per professionals de l’escriptura valenciana com Fani Grande, Teresa Broseta i Jesús Cortés; dos poemes de l’autora Fina Girbés, i un conte de Pasqual Alapont. Els dibuixos han estat dissenyats per professionals del món de la il·lustració, com són César Barceló, Toni Cabo, Jesús Huguet, Javier Lacasta Llàcer i Josep Vicó.

La publicació conté també jocs, manualitats, una recepta de cuina i un bon grapat de consells pràctics que «animaran les famílies a visitar les biblioteques i les llibreries de barri, donaran idees per a regalar llibres en ocasions especials i descriuran les pautes per a crear la biblioteca personal de casa», han explicat.

La campanya «Llegim? 7-10 anys» és una continuació de la col·laboració iniciada per ambdues entitats el 2019 i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (PVFLL) 2017-2021. Aquesta tercera edició amplia els continguts de les campanyes anteriors, adreçades a alumnes d’entre 0-7 anys i als de 8 a 12 anys.

A més, el projecte compta amb un espai web propi on hi ha activitats i jocs relacionats amb la lectura, recomanacions de llibres per edats i videotutorials per aprendre fàcilment a fer les manualitats incloses a la revista.

Així mateix, un bon grapat de biblioteques oferiran animacions lectores gratuïtes amb motiu de les presentacions de la campanya «Llegim? 7-10 anys». Els professionals de l’animació lectora Aitana Ferrer, el Gran Jordiet, Blai Senabre i Felip Kervarec visitaran alguns pobles i ciutats d’arreu de la geografia valenciana i convidaran el públic assistent a participar de la iniciativa.

Finalment, s’oferirà, de manera gratuïta, a totes les entitats que ho sol·liciten, l’exposició «Llegim?». Aquesta mostra es pot demanar a través del web de la campanya.