La reunió d'Oltra, Díaz, Colau i García se celebrarà el 13 de novembre a València

L'objectiu de la trobada, organitzada per Iniciativa-Compromís, és «reflexionar sobre idees i experiències polítiques sota lideratges femenins»

per NLV

Política

La vicepresidenta del govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, i la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz | GVA
La vicepresidenta del govern valencià i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, i la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La reunió de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra; la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la portaveu de Más Madrid, Mónica García, se celebrarà dissabte 13 de novembre a València.

Es tracta d'un acte organitzat per Iniciativa-Compromís, el partit d'Oltra, en què participen les quatre polítiques desvinculades de les seues sigles per reflexionar sobre idees i experiències polítiques sota lideratges femenins. La intenció no és parlar ni de llistes ni abordar la situació de possibles aliances entre partits, ja que les participants exposaran la seua visió personal de determinades polítiques.

No obstant això, la cita ha generat rebombori en ple debat sobre les estratègies de reagrupació de l'esquerra per garantir governs progressistes en els pròxims comicis. La data, avançada per El Periódico de España, també coincideix amb el congrés que celebrarà el PSPV a Benidorm.

Segons fonts de l'entorn de la vicepresidenta segona de l'estat espanyol, Díaz acudirà a aquest acte, però ho han desvinculat de la plataforma que impulsa per eixamplar l'espai progressista a l'esquerra del PSOE.

«No té res a veure», insisteixen per limitar l'abast d'aquest esdeveniment a una reflexió de diferents dirigents sobre les seues respectives experiències polítiques, i emfatitzar també que ha compartit actes recentment amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la titular de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra.

La ministra de Treball ha reiterat en diverses ocasions que ara està centrada en la seua tasca executiva i que encara no té decidit si serà candidata als comicis. «Si pensara que em presentaré a les eleccions ho diria. No estic en això, estic completament bolcada en la gestió del meu Ministeri», va destacar aquest dimecres durant una entrevista a La Sexta.

D'altra banda i segons han detallat fonts de Más Madrid, Mónica García també ha confirmat la seua assistència a aquesta cita amb altres líders de formacions progressistes per intercanviar opinions i experiències sobre altres formes de fer política.