Compromís demana que el personal d’administració de justícia es forme en diversitat LGTBI+

Nathalie Torres assegura que «tenim les millors eines legislatives per combatre l'odi»

per NLV

Societat, Política

La diputada de Compromís a les Corts, Nathalie Torres
La diputada de Compromís a les Corts, Nathalie Torres

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La diputada portaveu de Compromís a la Comissió de Justícia a les Corts, Nathalie Torres, ha registrat una iniciativa per fomentar que el personal de l'administració de Justícia del País Valencià es forme en la diversitat LGTBI+ per tal de garantir els drets «a ser i sentir» de tota la ciutadania valenciana. En l'exposició de motius, la diputada valencianista demana que es duguen a terme les accions necessàries tant a la Generalitat Valenciana com al govern de l'estat espanyol.

Torres ha assegurat que «tenim les millors eines legislatives per combatre l'odi arran de l'aprovació de la Llei Integral LGTBI i la Llei Trans Valenciana, que dona recursos a un col·lectiu que ha lluitat tota la seua història per fer valdre els drets». En aquesta línia,  ha assenyalat que «per garantir-ne els drets cal que tota la ciutadania ens impliquem en la tasca d'avançar i, sobretot, les administracions públiques que per dur a terme aquestes mesures requereixen una educació en la igualtat, la diversitat i el respecte mutu».

La diputada ha volgut fer palesa la necessitat d'impulsar accions formatives i educatives en la igualtat de les persones i realitats LGTBI+ arran de la mesura cautelaríssima de la retirada de llibres de temàtica LGTBI+ a Castelló de la Plana. «La rectificació d'aquesta mesura i l'alçament de les mesures cautelars demostra que hi ha una assignatura pendent a la judicatura en formació d'igualtat LGTBI+ i que només la superació d'aquesta assignatura contribuirà a aplanar el camí en la defensa dels drets de les persones LGTBI+, i també evitaria la desempara d'un col·lectiu que veu massa sovint com es vulneren els seus drets fonamentals», ha asseverat.

En la proposició no de llei que ha presentat a les Corts, Torres exemplifica com a l'Estratègia valenciana per a la Igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció de delictes d'odi (2019-2024) recull al seu eix sisé la formació de les persones professionals de l'àmbit públic i privat i del tercer sector i desenvolupar accions formatives dirigides a personal de l'àmbit jurídic.