El Festival de Cinema Ciutadà Compromés programa a la UPV un documental sobre el llegat digital dels videojocs

«Arcadeologia, Qui preserva el llegat del videojoc?» aprofundeix en la passió pels orígens d'aquest patrimoni

per NLV

Cultura

El VII Festival de Cinema Ciutadà programa en la politècnica un documental sobre el llegat digital dels videojocs
El VII Festival de Cinema Ciutadà programa en la politècnica un documental sobre el llegat digital dels videojocs

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés (FCCC), organitzat per l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), que té lloc en un total de 43 sales de 21 municipis del País Valencià, projecta aquest dilluns, 8 de novembre, a les 18 hores, a la Sala d'actes del Rectorat de la Universitat Politècnica de València el documental Arcadeologia, Qui preserva el llegat del videojoc?, dirigit pel dissenyador i professor de la Universitat Miguel Hernández, Mario Paul Martínez, i produït per Miguel Herrero.

El film segueix els passos de l'associació Arcade Vintage, que juntament amb altres experts lluiten per recuperar el nostre patrimoni digital, i ens acosta a les persones anònimes aficionades a recuperar les màquines recreatives que van enamorar tantíssim la joventut dels anys huitanta i noranta del segle XX. En aquest sentit, la cinta aprofundeix en les motivacions d'aquestes persones, en la seua passió pels jocs d’Arcade i en la seua preocupació per la recuperació del patrimoni cultural dels orígens del videojoc.

El VII FCCC, amb una dotació econòmica modesta, ha aconseguit convertir-se en referència al País Valencià tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres, malgrat la dotació econòmica modesta. Enguany es duen a terme projeccions i activitats paral·leles en un total de 43 sales de 21 municipis en què es poden veure més de 80 audiovisuals diferents en més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors.

A més, és el festival més llarg, ja que va començar el 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, i es perllongarà fins al 23 de novembre, dia en què se celebrarà la gala de cloenda i el lliurament de guardons. 

Segons paraules del seu director Jose Ignacio Pastor, «el FCCC busca generar sinergies entre autors, públic i societat civil, a través dels cine-fòrums en els quals participen els realitzadors». D'altra banda, «implica més de 60 entitats diferents de tot el país (associacions veïnals, culturals, de defensa del territori, ecologistes, etc.)  i crea experiències emocionals col·lectives, mitjançant col·loquis entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, establint uns lligams emocionals que van més enllà de la projecció d’audiovisuals».

En aquesta 7a edició, ACICOM torna a premiar els millors projectes en diverses categories: documental, foment del valencià, micromecenatge, ficció, valors ciutadans, etc.