Transports inicia la distribució de 101 MEUR al País Valencià per millorar la mobilitat metropolitana

La inversió forma part dels 1.010 MEUR per impulsar les zones de baixes emissions a tot l’Estat

per NLV

Societat, Política

Transports inicia la distribució de 101 MEUR al País Valencià per millorar la mobilitat metropolitana
Transports inicia la distribució de 101 MEUR al País Valencià per millorar la mobilitat metropolitana

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha iniciat la distribució de 101 milions d’euros procedents dels fons europeus per millorar la mobilitat metropolitana al País Valencià. La partida ha de contribuir al funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) als entorns metropolitans i a la transformació digital i sostenible del transport públic. 

Aquesta inversió forma part d’un acord entre el Ministeri i les comunitats autònomes per repartir 1.010 milions d’euros a tot l’Estat seguint el criteri de la població total de cada comunitat. A més, permet començar enguany amb la transferència de 947,5 milions d'euros i estableix les bases per a l'assignació d'altres 62,5 milions el 2022.

En total, les comunitats autònomes rebran per part de Transports 6.420 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), dels quals 3.420 milions són per a rehabilitació residencial, 1.000 milions per a la construcció de 20.000 habitatges per a lloguer assequible i 480 milions per a rehabilitació d'edificis públics.

Així mateix, la xifra inclou 1.520 milions d'euros per a mobilitat sostenible, que es desglossen en una línia destinada a l'impuls de zones de baixes emissions de 900 milions; una línia destinada a la digitalització de 110 milions d'euros; una altra dedicada a la digitalització del sector del transport, de 110 milions d'euros, i una última línia destinada a la renovació de flota de vehicles industrials, de pròxima aprovació, dotada amb 400 milions d'euros.