Les Corts demanen que les plataformes de televisió tinguen un mínim del 5% de continguts en les llengües cooficials

La diputada de Comproís Mònica Àlvaro diu que la proposta pot ser una «una oportunitat per al sector audiovisual valencià»

per NLV

Llengua, Política

La diputada de Compromís a les Corts Mònica Àlvaro
La diputada de Compromís a les Corts Mònica Àlvaro

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Les Corts Valencianes han aprovat demanar al govern espanyol que les plataformes de televisió tinguen un mínim del 5% de continguts en les llengües cooficials.  La proposta Compromís per tal d'enfortir el sector audiovisual valencià ha obtingut el vistiplau en la darrera sessió de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i l'Espai Audiovisual, celebrada aquest dijous. Es tracta d'una esmena presentada pel grup parlamentari a una iniciativa d'Unides Podem-EUPV que ha comptat amb els vots a favor dels grups que donen suport al Botànic.

Segons la portaveu de Compromís en la Comissió, Mònica Álvaro, «el text que hem presentat preveu que les plataformes de televisió amplien el seu catàleg, de manera que s'incloguen productes en llengües com el valencià, llengua cooficial, en un percentatge mínim del cinc per cent dels continguts oferts. Una proposta que pot convertir-se en una oportunitat per al sector audiovisual».

«Pensem que la reciprocitat amb altres canals, d'altres autonomies amb llengua comuna, és necessària tal com assenyala la proposta de Unides Podem-EUPV», ha assenyalat la diputada. «Però és que cal anar més enllà i apostar també pel sector, obrint la porta al fet que puga crear continguts per a les plataformes de televisió de pagament establides a l'estat espanyol», ha afegit.

A més, ha continuat, «tot el que això comporta, com ara la producció, el doblatge, la necessitat de lingüistes, entre altres, ajudaria el sector audiovisual valencià, que ja va patir el tancament de Canal 9 i diverses crisis econòmiques».

En aquest sentit, Compromís considera que «és el moment de fer una aposta forta pels continguts en valencià que s'han mostrat exitosos, com ara la coproducció de La mort de Guillem, i que aquests continguts estiguen a l'abast del gran públic que és usuari de les plataformes per a consumir audiovisual». «Volem que també tinguen l'oportunitat de consumir audiovisual en valencià», ha conclòs Mònica Àlvaro.