La UE valida els compromisos de la Fundació Horta Sud en la lluita contra l’emergència climàtica

És la primera entitat sense ànim de lucre del País Valencià que assumeix el marc del Pacte Europeu pel Clima

per NLV

Territori, Societat

Presentació del projecte «Serà Horta Sud 2030», de la Fundació Horta Sud
Presentació del projecte «Serà Horta Sud 2030», de la Fundació Horta Sud

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

La Fundació Horta Sud s’ha convertit en la primera entitat sense ànim de lucre del País Valencià i la tercera de l'Estat que ha assumit promeses concretes en el marc del Pacte Europeu pel Clima. Les promeses, enquadrades en el projecte de reconstrucció comarcal «Serà Horta Sud 2030», han estat validades per la Unió Europea com a eina útil i adequada per fer front al canvi climàtic i avançar cap a un model econòmic, social i polític més sostenible.

Segons ha assenyalat l'entitat, «l’acceptació per part de la Unió Europea compromet la Fundació Horta Sud a divulgar públicament dades climàtiques i ambientals, així com a implementar l’anàlisi objectiva d’escenaris estratègics». En aquest sentit, ha continuat, «per assolir-los, se seguiran impulsant taules de reconstrucció comarcal, actualitzant i ampliant l’observatori d’indicadors objectius alineats amb el compliment de l’Agenda Urbana 2030 i publicant informes amb diagnòstic, anàlisi i propostes concretes per les administracions, tot això enquadrat en la iniciativa "Serà Horta Sud 2030"».

A més, ha remarcat que «aquests compromisos posen també sobre la taula una nova forma de fer política, treballant en xarxa i realçant la tasca i el coneixement del teixit associatiu, tal com estableixen els objectius estratègics sis i set de l’Agenda Urbana». 

En aquesta línia, la Fundació Horta Sud ha volgut destacar «la importància de fer tot el possible per actuar enfront de l’emergència climàtica» i també ha posat en relleu «la necessitat de plataformes com les promeses del Pacte Europeu pel Clima», ja que «permeten que les nostres iniciatives inspiren a altres i les dels altres ens inspiren a nosaltres», produint un «aprofitament de la intel·ligència col·lectiva».

Per últim, ha fet una crida tant a les associacions com a les institucions públiques del territori «a unir-se a la Fundació Horta Sud com a entitats amb compromisos concrets assumits en el Pacte Europeu pel Clima, ja que actualment cap altra entitat ni institució valenciana en forma part».