Unides Podem-EU proposa que Turisme s'integre en el sector públic instrumental i incrementar el personal

Ferran Martínez diu que cal una administració turística forta amb capacitat d'afrontar els reptes de futur

per NLV

Societat, Política

El diputat d'UP-EU Ferran Martínez
El diputat d'UP-EU Ferran Martínez

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Unides Podem-Esquerra Unida ha presentat una proposició no de llei a les Corts en la qual planteja la conversió de Turisme en un organisme autònom integrat en el Sector Públic Instrumental de la Generalitat i proposa incrementar el personal d'aquesta institució.

El diputat Ferran Martínez ha assenyalat que Turisme és una entitat de dret públic que es troba adscrita al departament del Consell amb competències en matèria de turisme, encara que ha lamentat que, en els últims anys, aquest organisme «ha trobat obstacles per aprofundir en el seu enfortiment i modernització, i no s'ha pogut desenvolupar en plenitud».

Entre aquests «impediments», el diputat ha assenyalat en primer lloc, el tipus d'organisme públic pel qual es regeix Turisme, la naturalesa de la qual, a parer seu, «no s'adapta íntegrament a la seua finalitat i que, per tant, presenta límits per al compliment dels objectius que li han sigut encomanats».

En segon lloc, ha al·ludit a la «progressiva precarització» que ha patit la plantilla, a causa de procediments d'acomiadament col·lectiu i de jubilacions de personal les places del qual «no han sigut cobertes íntegrament». Així, mentre que el 2010 hi havia 223 persones treballant en aquest organisme, el 2021 aquesta xifra baixa a 171, la qual cosa suposa una reducció del 23,31 per cent de la plantilla, ha detallat.

Martínez ha defensat que la societat valenciana «requereix una administració turística forta amb capacitat d'afrontar els reptes que haurem d'abordar els pròxims anys».

Per això, «els dèficits en el funcionament de Turisme i el procés de precarització que ha mantingut durant l'última dècada la seua plantilla requereixen d'accions dirigides a la mateixa naturalesa i estructura de l'organisme públic amb l'objectiu de promoure, tornar a impulsar i garantir un servei públic que oferisca la millor qualitat possible al conjunt de la ciutadania», ha manifestat el diputat d'UP-EU.